Malaga dag 5: Dejan jublande glad

Publicerad 18 februari 2010

Torsdag morgon och Malmö FF har kommit halvvägs genom sitt träningsläger i Spanien. Man vaknar till ännu en mulen och regnig dag.

Eftersom det var match dagen före får de som var med i denna ta det lugnt idag. För de som inte deltog eller som blev inbytta väntar träning som vanligt klockan 10.00

Idag håller man till på en gräsyta bredvid planen som inte ser alltför grann ut efter gårdagens drabbning. De spelare som deltar är Johan, Dejan, Halsti, Jimmy, Filip, Alex, Larsson, Miljan, Guille, Mudi och Ivo. Efter inledande passningsövningar är det dags för en övning där man anfaller 2 mot 2 på en rätt så liten plan. Det är assisterande tränaren Josep Clotet som håller i övningen där syftet är att försöka komma i 2 mot 1-situationer. Han bryter ofta spelet för att ge instruktioner och ofta frågar han spelarna själva hur man bör agera för att hamna i dessa lägena. Han är pedagogisk och spelarna lyssnar uppmärksamt när han pratar.

– “Try to focus two on one. There´s no other way to score”.

Det är en intensiv träning och många spelare gör bra ifrån sig. Den som imponerar allra mest är förmodligen Markus Halsti. Han svarar för fina löpningar och dessutom en hel del mål. Man avslutar denna övningen genom att under tio minuters tid räkna antalet mål. De som gör minst mål ska under lunchen servera de som gör flest. Några av de som blir serverade är Miljan, Jimmy och Guille. Dejan svarade för övrigt för dagens största jubel. Efter att ha gjort mål tog han ett glädjeskutt och skrek: – “Jag gjorde mål, jag gjorde mål“. För detta blev han serverad lunch av Johan Dahlin.

Inför och efter varje träning är det massor av kläder, bollar och annan utrustning som ska iordningsställas. Materialförvaltare Kenneth Folkesson berättar att man har med sig ungefär 150 kilo utrustning till Malaga. Allt detta förvarar han på sitt rum. Det finns ett speciellt materialrum men eftersom spelarna hämtar grejer mest hela tiden så blir det enklare för Kenneth att ha det på sitt rum. Hans dörr står öppen från det han vaknar tills han går och lägger sig. Tvätta slipper han göra när man är iväg på läger. Detta ombesörjs av hotellet och ingår i kostnaden.

Efter intagen lunch har spelarna ledigt fram till middagen. Eftersom det är fritt fram för Himmelrikets rapportörer att göra intervjuer idag så fylls foajén snabbt av spelare som snällt ställer upp och svarar på frågor. Efter detta väljer många av dem att lämna hotellet för att åka in till Malaga. Danne berättar att han och Ulrich funderar på att ta en sväng till Torremolinos. Andra spelare väljer att stanna på hotellet och slappa. En av dessa är Jeff som fortfarande är hängig och förkyld.

Efter middagen är det genomgång av matchen man spelade igår. I sammanhanget kan nämnas att Fan-tv-killarna arbetat i snart ett dygn med att få fram material från denna.

Under kvällen ser man många av Malmö FF:s spelare och ledare i hotellobbyn. Några av dem spelar biljard. Bland annat får Jille stryk av Robban. Jonnie Fedel, Rickard Dahan, Leif Engqvist och Sverker Bengtsson ses stå i baren och dricka kaffe. Framför TV:n sitter bland annat Mudi, Jimmy, Jille, Rick och John Phillips och tittar på matchen mellan Atletico Madrid och Galatasaray.

Under morgondagen tränar man ett matchföreberedande träningspass på förmiddagen.

*****

Foto: Alexandra Flodin

/Helen Johansson