Malaga dag 3: Träning på konstgräs

Publicerad 16 februari 2010

Även tisdagen bjuder på regn i Malaga. Malmö FF som tagit sig söderut i jakt på härligt gröna gräsplaner tvingas därför ta sin tillflykt till en konstgräsplan.

Innan dess hugger man in på frukostbuffén. Spelarna sitter i en avskild del av hotellet och äter dessutom före hotellets övriga gäster. Vad de väljer att äta till frukost är därför svårt att veta. Kan dock avslöja att flera av dem – inga namn – efter frukosten ses tugga i sig donuts med god aptit.

Klockan kvart i tio blir spelarna upphämtade i buss på hotellet för att ta sig några kilometer till arenan där planen ligger. Det blir en 75 minuters träning i ömsom sol, ömsom spöregn innan Rolle får nog och bryter på grund av det intensiva regnandet. Innan dess har vi fått se en träning med fokus på uppspel. Planen är svår att bemästra och en del passningar stannar upp på den vattentyngda planen. Med hänsyn till underlag och väder gör man en riktigt bra träning. Tempot har dragits upp ett snäpp, spelarna verkar taggade och det märks att vi kommer allt närmare den allsvenska seriestarten. För en mer detaljerad träningsrapport rekommenderas att läsa på Himmelriket.

Efter träningen åker spelarna tillbaka till hotellet där de duschar, käkar lunch och sedan har fri tid att spendera på egen hand innan det är dags att samlas igen till middagen klockan sju.

Till spelarnas förfogande finns fyra stycken hyrbilar att nyttja. Större delen av spelarna trycker in sig i dessa och kör in till Malaga där de strosar omkring och shoppar. Andra väljer att stanna kvar på hotellet och bara slappa och spela ett parti biljard. Till denna skara hör bland annat Agon, Jasmin, Guille och Mudi.

Hotellet man bor på är stort och består av flera olika fristående byggnader. Malmö FF bor i det centrala komplexet där gymmet och spat ligger. Även om solen kikar fram ett par timmar under tisdagsförmiddagen så inbjuder vädret knappast till bad i den fina utomhuspoolen. För de som ändå känner för en simtur går det utmärkt att bada i den inomhuspool som finns belägen i anslutning till spa-avdelningen.

Klockan sju är det dags för middag. Precis som övriga måltider så består denna av en buffé där spelarna fritt kan plocka bland de rätter som bjuds. Utbudet varieras från dag till dag. Tisdagskvällen bjuds bland annat på potatisklyftor, pasta, någon sorts köttgryta, fisk, pizza, grönsaker, bröd, efterrätt och mycket annat.

Efter middagen står det teori på programmet. Idag har man någon form av teambuilding-övning får jag veta. Spelarna ses bland annat sitta upptagna i grupparbeten runtom på olika ställen i hotellobbyn.

Väderprognosen inför onsdagen ser bättre ut. Förmiddagen kommer att ägnas åt att träna fasta situationer. På eftermiddagen stundar match mot ukrainska Metalurh Donetsk.

*****

Foto: Peter Lind

/Helen Johansson