Mål på tilläggstid fällde MFF

Publicerad 16 februari 2022 i Dam,Nyheter

Malmö FF har imponerat på försäsongen men i träningsmatchen mot division 1-laget Eskilsminne IF kom första förlusten. Två gånger hämtade MFF upp underläge men på tilläggstid kunde gästerna peta in en hörna och fastställa slutresultatet till 3–4.

Madeleine Hejde i närkamp med två motståndare i seriematchen mot Dalby/Genarp från säsongen 2021.

tränare fredrik Jahnfors, efter matchen

– Det bli tydligt idag att vi har en bit kvar tills vi är där vi vill vara i vårt anfallsspel. Trots det så gör vi tre mål, har två avslut i stolpen och ett i ribban och därutöver skapar vi en mängd målchanser mot ett lag i division 1. Vi kommer runt bra på kanterna men saknar skärpan inne i straffområdet. Jag tycker vi för matchen, kontrollerar kanske inte den, men i första halvlek så får Eskilsminne knappt låna bollen.

– De är starka på fasta situationer och hotar oss med kontringar och gör det bra men jag skulle nog säga att resultatet speglar inte matchbilden. Sen ser vi väl allihopa på tjejernas reaktioner ute på plan att den sista hörnan, som de också gör mål på, skulle aldrig varit en hörna. Den tar på deras spelare och går ut och kanske är det i frustrationen över det som vi tappar lite fokus som Eskilsminne är snabba att utnyttja genom att sätta dit 3–4.

mål

Malmö FF: Rebecka Holm (41′), Malin Gunnarsson (80′), Ida Lyberg (88′)
Eskilsminne IF: Agnes Nilsson (9′), Johanna Olsson (38′), Lovisa Ohlander (87′), Frida Ottosson (90′)

Laguppställning

Emma Svensson
Elin Björklund, Linnea Svensson, Ida Lyberg, Madeleine Hejde
Melina Skarström, Cornelia Lindgren, Amanda Kander
Rebecka Holm, Anna Plantin, Stina Stadig

Ersättare: Vera Ejlertsson, Lovisa Wifvesson, Malin Gunnarsson, Cassandra Harletun, Holly Persson

huvudpartners

officiella partners