Mahamé Siby närmar sig en återkomst

Publicerad 14 april 2023 i Herr,Nyheter

Efter nästan ett års skadefrånvaro smyger sig en comeback för Mahamé Siby allt närmare. Mittfältaren ger oss en uppdatering om hans fysiska status.

Mahamé Siby under fredagens träning.

Det var under hemmamatchen mot Sirius förra säsongen som Mahamé Siby ådrog sig en höftskada. Skadan har hållit honom borta från spel i nio månader och det återstår fortfarande en del arbete innan han är redo för Allsvenskan.

– Men det känns bra att vara tillbaka på träningsplanen med mina lagkamrater. Kroppen känns bra, men jag behöver lite tid att komma in i det igen.

Innan det blir aktuellt för match med A-laget kommer Siby spela några matcher med U21-laget.

– Sen behövs det nog lite kortare inhopp innan jag kan starta en match i Allsvenskan. Jag kan inte säga exakt hur långt tid det tar innan jag är tillbaka på riktigt. Kanske en månad, kanske två, vi får se helt enkelt. När kroppen är redo kommer jag tillbaka.

Se ett längre reportage om mittfältarens väg tillbaka från skadan i spelaren nedan.

huvudpartners

officiella partners