Magnus Pehrsson: ”Vi kommer att möta en bra motståndare”

Publicerad 19 juni 2017 i Nyheter

FK Vardar från Makedonien står för motståndet i den andra kvalomgången till Champions League. Inför det stundande Europakvalet menar Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson att cupspel skiljer sig en hel del gentemot det Allsvenska seriespelet.

– Först och främst kommer vi att möta en bra motståndare, säger Magnus Pehrsson om FK Vardar som blev Makedonska mästare den gångna säsongen.

– Generellt är det speciellt med cupspel. Varje mål blir extremt viktigt och efter första matchen så är det halvlek och inte slut på matchen vilket vi är vana vid från Allsvenskan. Rent taktiskt skiljer det sig eftersom man ibland behöver gå ännu mer offensivt än vanligt och även tvärtom. Ibland måste man prioritera defensiven extra mycket om man är nöjd med ett resultat.

Under tidigare års Europaspel har MFF:s spelare och ledare, men också motståndare, benämnt publiken på Swedbank Stadion som en nyckelfaktor. Magnus Pehrsson betonar vikten av ett starkt publikstöd redan från kvalomgång två.

– Man har både hört talas om och sett med egna ögon vad publiken tillsammans med spelarna kan åstadkomma på Swedbank Stadion. Det har varit bra stöd på alla hemmamatcher under våren och vi hoppas naturligtvis att det fortsätter så även i Europaspelet, säger Magnus Pehrsson.

huvudpartners

officiella partners