Magnus Pehrsson: ”Vi har varit bättre än alla andra”

Publicerad 16 oktober 2017 i Nyheter

MFF-tränaren Magnus Pehrsson vandrade runt med ett stort leende i korridorerna efter att han säkrat sitt första SM-guld som tränare för Malmö FF.

– Det är därför alla vi ledare och spelare håller på – för att vara bäst i landet. Nu är vi det. Jag har inte varit med om det tidigare och att få göra det med den pressen och de förväntningarna som finns känns skönt. Vi har varit bättre än alla andra och det är en tillfredsställande känsla.

Det var ett annat lag som kom ut till andra halvlek och vände matchen till seger. Vad pratade ni om i omklädningsrummet?

– Vi var missnöjda. Mackan sa att han inte tyckte att det luktade guldfest över vårt sätt att agera i dueller och så vidare. Den kommentaren var väldigt bra. Rent taktiskt försökte vi tillföra att komma mycket mer in bakom dem. Det fick vi direkt med oss och försvarsmässigt var det bara att repetera det vi sagt tidigare. Sen var autopiloten påslagen och då går det fort. Det är just det som skilt oss från de andra i år.

När kände du att det var klart?

– När AC gör målet känner man att det är väldigt nära, samtidigt vet man att det gäller att ligga på. När vi hade rett ut minuterna efter avbrottet i slutet och man såg att Norrköping inte riktigt var heta så kändes det som att det var klart.

Du är en lugn och behärskad person. Hur firar du det här?

– Det får vi se. Just nu känns det bara skönt. Man vet inte hur man reagerar eller vad som händer senare ikväll, haha.

huvudpartners

officiella partners