Magnus Pehrsson ny tränare i Malmö FF

Publicerad 23 november 2016 i Nyheter

Malmö FF presenterar Magnus Pehrsson som ny huvudtränare.

Magnus Pehrsson har en bakgrund som allsvensk fotbollsspelare och därefter en karriär som klubblagstränare i Sverige och Danmark. Han kommer senast från ett flerårigt uppdrag som förbundskapten för Estlands fotbollslandslag.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson ser Magnus Pehrsson som en skicklig fotbollstränare, väl lämpad att leda tränarstab och spelartrupp i uppgifterna som väntar framöver.

– Magnus Pehrsson är en noggrann och strukturerad tränare som är trygg i sig själv. Hans syn på fotboll stämmer bra överens med vår och han drivs av ständig utveckling, vilket passar bra in i Malmö FF:s miljö, säger Daniel Andersson.

Malmö FF går in i den kommande säsongen med utmaningen att först och främst försvara SM-titeln. Därutöver finns målsättningen att föreningen återigen kvalificerar sig för gruppspel i Europa. Daniel Andersson bedömer att Magnus Pehrssons erfarenheter, inte minst från tiden som förbundskapten, gör honom väl rustad för de parallella uppgifterna.

– Han har bra och genomtänkta spelmodeller för att hantera olika typer av motstånd och matchbilder. Att ställa om från att i en match vara bollförande till att i nästa stänga ytor och utnyttja omställningar, säger Daniel Andersson.

Magnus Pehrsson tillträder sin tjänst som tillsvidareanställd huvudtränare från och med den 1 december 2016. Han är glad över att vara tillbaka i svensk fotboll med uppdraget att leda Malmö FF mot nya framgångar.

– De senaste åren har jag lärt mig mycket om att prioritera och vara flexibel både på och utanför plan. Tiden mellan landslagssamlingarna har jag använt till utbildning och personlig utveckling. Jag skulle beskriva mig själv som tydlig och närvarande med drivkraften att ständigt förbättra och utveckla mig själv och organisationen, säger Magnus Pehrsson.

– Jag delar MFF:s syn på fotboll och de värderingar föreningen står för – ambitionen att vinna och att klubben är störst. Tillsammans med duktig personal, bra spelare och hängivna supportrar finns det goda förutsättningar för att fortsätta utvecklas och vinna, fortsätter Magnus Pehrsson.

Vi hälsar Magnus Pehrsson varmt välkommen till Malmö FF!

huvudpartners

officiella partners