Magnus Eriksson ”Jag har gett några tips”

Publicerad 04 april 2013

Imorgon stegar Magnus Eriksson in på sin gamla hemmaarena i sin nya klubbtröja och han berättar att han gett tips till resten av laget för att säkra tre poäng till MFF.

Du gjorde din allsvenska debut i Malmötröjan i måndags. Hur upplevde du allt?
– Det var fantastiskt kul! Sen är det klart att utgången av matchen inte riktigt blev som man drömt om. Vi hade velat spela en fantastisk fotboll och ge klubben tre poäng. Det är tråkigt att det bara blev en poäng men samtidigt var det en fantastisk stämning och  en fin upplevelse. Personligen tycker jag att mitt spel var lite knackigt. Det blir oftast så när det är första riktiga matchen i en ny förening. Tyvärr fick jag inte riktigt ut så mycket ur mitt spel men jag kan lova att det finns många snäpp till i denna kropp, berättar Magnus Eriksson

Hur känns det att få möta ditt gamla lag imorgon?
– Det känns kul. Jag hade ett och ett halvt år där som var bra för min och min utveckling så det ska bli kul att komma tillbaka och få knäppa mina gamla lagkamrater på näsorna.

Har du haft någon kontakt med dem?
– Inte än. Det lär väl droppa in några SMS under bussresan men jag tänker inte starta något hets, berättar Magnus Eriksson och skrattar.

Har du gett några tips till ledarna om hur de bör lägga upp taktiken?
Vi har faktiskt pratat en del om det. Jag har även talat med några spelare på speciella positioner och gett dem tips så kan vara ganska enkla men samtidigt väldigt betydelsefulla vid vissa situationer.

Om vi istället fokuserar på Malmö FF. Hur ska vi spela för att säkra tre poäng?
– Vi ska använda alla våra verktyg och allt vårt kunnande som finns i vår trupp. Det kommer finnas möjligheter för oss att göra vår grej och om vi gör det rätt så kommer vi ta tre poäng.

Det låter som en bra fredagkväll
– Det låter som en optimal fredagkväll!