Magnus Eriksson: ”Fantastiskt kul att vara här”

Publicerad 21 januari 2013

 

Malmö FF har idag skrivit ett fyraårskontrakt med anfallaren Magnus Eriksson som kommer att bära nummer sju i himmelsblått. I MFF kommer han återförenas med sina gamla tränare Rikard Norling som är glad över nyförvärvet och tror att han kommer komplettera den övriga truppen på ett bra sätt.


Magnus Eriksson, varmt välkommen till Malmö FF
– Tack så mycket, det känns fantastiskt kul att vara här.

Vad var det med MFF som lockade?
– Rikard Norling kontaktade mig och berättade om klubbens intresse och efter det var det inte mycket att tänka över utan valet kändes självklart. Allting flöt på bra med förhandlingarna vilket kändes bra. Malmö FF är en riktigt proffsig förening som har höga målsättningar med att spela en fin fotboll och att då får vara en del av det känns helt fantastiskt.

Du fick redan förra året känna på att spela här nere i Malmö, men då som motståndare, hur upplevde du matchen och stämningen?
– Det var en riktigt tuff match. Vi hade egentligen ingenting förutom vårt mål som vi gjorde i slutminuterna. Sen kom ballongbollarna in mot Ranégie och då var vi chanslösa… Rent stämningsmässigt var det helt fantastiskt! Det är kanske svårt att ta in stämningen när man står där som motståndare men det ska bli fruktansvärt kul att spela för dem och ha dem i ryggen.

Du kommer möta dina gamla klubb Åtvidabergs FF redan i den andra omgången, hur känns det?
– Ja, jag såg det också. Det blir kul att komma dit igen.

Hur kommer det sig att du valde nummer sju?
Jag har alltid gillat nummer sju och när jag hörde att den var ledig så var det ingen tvekan.

Per Ågren, hur är känslan just nu?
– Jättebra. Det är kul att vi, i konkurrens med många andra klubbar, har kunnat få hit Magnus och det ska bli roligt att se hans utveckling och vad han, tillsammans med de andra spelarna, ska kunna skapa i himmelsblått.

– Magnus kommer att, trots sin unga ålder, tillföra erfarenhet både från utländskt spel men även från Allsvenskan. Sen står han för en lite annorlunda spelstil där vi tror att vi kommer få användning av hans goda spelsinne, goda teknik och fina skott.

 

Rikard Norling, hur känns det att återförenas med Magnus?
– Jag känner Magnus ganska väl och träffade honom när han var väldigt ung då jag var A-lagstränare och han var med i vår utvecklingstrupp. Jag är väldigt, väldigt glad över två saker: Dels att han har fått det genombrott som han förtjänar men även att vi har fått honom till Malmö. Jag tror att han spelstil kommer att passa väldigt bra här då han har ett vackert och brett register, vilket även har visat sig vara väldigt effektivt. Just därför tror jag att han kommer passa bra in i vår trupp för att hos oss krävs det att man kan spela vackert men även effektivt. Jag tror också att han kommer att komplettera den övriga truppens individuella instinkter utan att trampa dem på tårna.

För folk som inte sett Magnus Eriksson tidigare, hur skulle du presentera honom?
– Han är en spelare som förstår spelet väldigt bra. Han har tekniken att genomföra det han tänker och han har styrkan att klara av motståndarna dessutom har han en hypervass vänsterfot!

Namn: Magnus Eriksson
Födelse: 1990-04-08
Nummer i MFF: 7
Längd: 179 cm
Vikt: 82 kg
Superettanmatcher/Mål: 88/28
Allsvenskamatcher/Mål: 20/11
Tidigare klubbar: AIK, Väsby United, Åtvidabergs FF, K.A.A  Gent.

Magnus Eriksson gjorde 0,75 poäng per match 2012 (5e bäst i AS). Bäst var Waris med 1,14. Bäste MFFare var Ranégie med 0,68.
Källa: Infostrada Sverige.