Magisk inledning bäddade för guldet

Publicerad 09 november 2020 i Herr,Nyheter

MFF visade inte tillstymmelse till guldnerver och efter 15 minuters spel var faktiskt 3-0 till de himmelsblå i underkant. Två nickmål från Isaac Kiese Thelin och Ola Toivonen samt en behärskat placerad bredsida av lagkapten Christiansen innebar en drömstart på Eleda Stadion.

Matchbilden jämnades ut något efter Toivonens 3-0-mål men MFF kändes giftiga i varje anfall – det var 3-0 med mersmak efter 45 spelade minuter.

Vi fortsatte på inslagen väg i andra halvlek och skapade en rad farligheter direkt efter pausvilan. Den tidigare målskytten Toivonen var närmast att utöka ledningen med ett tungt skott från snäv vinkel.

Med knappa kvarten kvar att spela bjöd Eric Larsson på matchens delikatess. Högerbacken tog sig in från sin kant och efter en överstegsfint kunde Larsson göra 4-0 genom ett skruvat vänsterskott. Resultatet stod sig matchen ut och segern innebar föreningens 21:e SM-guld!

Daniel Bäckström efter matchen

– När Malmö FF spelar om SM-guldet på hemmaplan, då är det inget snack. Man har känt hela veckan att hela laget har varit fokuserat och målmedvetet. Många spelare tog ett stort ansvar för att hålla allting inom ramarna, och sen när det står 3-0 efter 15 minuter så förstärker det känslan att det var något speciellt som skulle hända ikväll.

Mål

Malmö FF: Kiese Thelin (3’), Christiansen (8’), Toivonen (15’), Larsson (77’)

Varningar:

Malmö FF: Rakip (69’)
IK Sirius: Shabani (38’), Andersson (59’)

Laguppställning

Marko Johansson
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen (Safari 86’)
Erdal Rakip, Anders Christiansen (Lewicki 80’)
Jo Inge Berget, Ola Toivonen (Nalic 80), Sören Rieks (Traustason 72’)
Isaac Kiese Thelin (Sarr 86’)

Ersättare: Mathias Nilsson, Behrang Safari, Oscar Lewicki, Arnór Traustason, Adi Nalic, Franz Brorsson, Amin Sarr

huvudpartners

officiella partners