Madeleine Hejde: ”Vi får väl se om jag ändrar mig”

Publicerad 17 oktober 2021 i Dam,Nyheter

För andra matchen i rad klev anfallaren Madeleine Hejde in och spelade mittback. Efter matchen mot Kvarnby IK var det hennes och MFF:s 6–0 mål som hamnade i fokus. Eller vem var det egentligen som var sist på bollen?

4–0 redan i paus, och det kunde varit mer, ni måste varit nöjda i halvlek?
– Jo men det var vi. Som du säger så radar vi upp chanser och visst borde vi gjort fler mål. Jag vet inte hur många bollar de räddar på mållinjen men det var många. Så all heder till att de spelar så uppoffrande men vi måste ha mer skärpa i avsluten så är det. Annars var vi nöjda det var vi.

Andra matchen i rad som mittback tillsammans med Lovisa Wifvesson, för din del, hur tycker du ert samarbete funkar?
– Det blir bättre och bättre, känns väldigt tryckt med Lovisa hon styr hela laget där nere och jag tycker även vi två kompletterar varandra väldigt bra. Så det känns stabilt. I förra mötet med Kvarnby så släppte vi till en del farliga kontringar men jag tycker vi har kontroll idag och gör det bättre den här gången.

Hur upplever du matchen från din position?
– Vi gör många fina spelvändningar och håller uppe tempot rätt bra idag tycker jag. Det känns som vi tjatar om det efter varje match men för oss gäller det verkligen att ta så lite tillslag på bollen som möjligt. Det är en utmaning att möta lag som backar hem och vara det spelförande laget i 90 minuter. Då handlar nästan allt om tempo. Vissa stunder gör vi det riktigt bra och jag tycker vi har utvecklats och blivit bättre på att hålla just tempot uppe genom hela matcherna men vi kan bättre än det vi visade upp idag.

Den stora snackisen efter den här matchen är onekligen vårt 6–0 mål. Är det du eller Johanna Fredriksson som är sist på bollen?
– Det är mitt mål, det bara är det. Jag tycker det i alla fall. Men vi får väl se om jag ändrar mig när vi tittar igenom och analyserar matchen i veckan. Jag tror det är i efterspelet av en hörna som bollen studsar ner perfekt till mig och jag trycker in den med bredsidan i bortre. Johanna står i bollbanan och ”hävdar” att hon styr in den, haha. Jag tror Johanna vill ha målet för att hon inte har gjort något i år, det är nog därför hon är så angelägen om att få det.

Du skrattar men det verkar vara lite allvar också, är det anfallaren i dig som kommer fram här nu?
– Haha ja som anfallare vill man ju alltid göra mål så kanske lite.

Vi slår vårt egna publikrekord idag, 543 supportrar på läktaren, vad säger du om det?
– Jätteroligt, otroligt kul att få kliva ut här och spela, det är det alltid men med det stödet från läktaren är det fantastiskt. Jag hoppas verkligen de kommer till nästa hemmamatch också, då hoppas vi kunna säkra avancemanget till division två.

huvudpartners

officiella partners