Lyckad temadag för MFF i Samhället

Publicerad 14 april 2014

MFF i Samhället bjöd i samband med lördagens match mot Gefle IF in för en heldag där de ville belysa Malmö FF:s sociala verksamhet.

– Vi har haft representanter här från alla delar av MFF i Samhället. Vi har haft ledare här från vårt fotbollsnätverk och från klubbarna som deltar i turneringen Fotboll mot rasism. Barn och ledarna har också följt träningar med, fördetta förbundskapten, Roland Andersson. Vi har även haft föreläsningar om vår ungdomsverksamhet med Per Ågren och Andreas Georgson. Sen har dessutom övriga samarbetspartners, politiker och rektorer varit på föreläsningar om ledarskap med Roland Andersson och Staffan Tapper. Vi har även gett besökarna en inblick i vår nystartade karriärakademi. Det är ett projekt vi har startat angående arbetsmarknaden. Vi har sett detta som en mötesplats, säger Jan-Olov Kindvall från MFF i Samhället.

– Denna dagen var viktig för att kunna visa upp alla delar av vår verksamhet. Vi vill visa en helheten, att allt hänger ihop. Vi har ett tydligt spår av fotboll, men att vi också interagerar med det övriga samhället på ett vettigt sätt. Då får vi så otroligt mycket större effekt även på andra arenor.

En av Malmö FF och MFF i Samhällets senaste verksamheter i det sociala engagemanget är Karriärsakademin. Under lördagen bjöd projektledarna för Karriärakademin på en informativ föreläsning om sin nya verksamhet.

– Vi har berättat om Karriärakademien, vad vi gör och varför, för ett väldigt intressant tvärsnitt av olika intressenter. Framför allt har vi fått deras input på vad de tycker om satsningen, säger Anna Tinglöf, projektledare för Karriärakademin.

– Karriärakademin är en alternativ matchningstjänst där vi använder Malmö FF och Malmö FF:s starka varumärke, sociala engagemang och kontakter med företag för att matcha arbetslösa ungdomar i Malmö till jobb, utbildningar och eventuella kontakter. Vi utgår från näringslivets behov, säger Karin Heri, projektledare för Karriärakademin.

– Tidigare har Malmö FF arbetat med grundskolan och nu jobbar de även med gymnasiet. Detta blir nästa steg när ungdomarna ska ut på arbetsmarknaden. Malmö FF har redan företagsnätverket där vi nu faktiskt fördjupar vårt samarbete med företagen, fortsätter Anna Tinglöf.

– Vår första målbild är att vara igång i januari 2015, men har vi tur så kan vi sätta igång redan efter semestrarna. Vi får redan många propåer om när vi ska starta verksamheten, avslutar projektledarna.

Jan-Olov Kindvall från MFF i Samhället var sammanfattningsvis mycket nöjd med dagen.

– Det känns som dagen har varit väldigt lyckad och vi har fått god respons överallt. Och dagen har framförallt varit kul, vilket är viktigt, avslutar Kindvall.