Lyckad höstfotboll med Gottne IF

Publicerad 12 november 2020 i Nyheter,Ungdom

Under höstlovet anordnade Malmö FF tillsammans med norrländska Gottne IF höstfotboll för tjejer och killar. Cirka 60 ungdomar klädda i himmelsblå tröjor fick träna fotboll under ledning av tränare från MFF Ungdom.

115 mil norr om Malmö ligger Gottne – en mindre ort knappt tre mil utanför Örnsköldsvik i Ångermanland. På höstlovet befann sig fyra ledare från Malmö FF:s ungdomsorganisation där och tillsammans med drygt 60 härliga tjejer och killar lirades det fotboll i himmelsblå matchtröjor.

– Det var en häftig upplevelse och alla tjejer och killar tog verkligen till sig den anda och värdegrund vi har i Malmö FF. Samtidigt lärde vi oss mycket av dem och jag skulle säga att dagarna var snarare ett utbyte mellan två föreningar än att vi kom dit och bestämde allt. Det var mycket uppskattat, säger Andreas Wester, tränare i Malmö FF P09, som var en av ledarna på plats.

Höstfotbollen är ett populärt och uppskattat initiativ för att ge ungdomar i Skåne ett aktivt höstlov. Nu har konceptet letat sig utanför Skånes gränser vilket Per Ågren, sportchef för MFF Ungdom, ser som positivt.

– För oss är det självklart jätteroligt att få visa upp Malmö FF i en annan del av Sverige. Det är viktigt att föreningen knyter kontakter och sprider den kunskap som våra duktiga ungdomsledare besitter. Vi tror att det här är något som kan växa med tiden, säger Per Ågren.

Den största utmaningen, utöver de strikta coronarestriktionerna, var annars att få de norrländska ungdomarna att förstå ledarnas skånska uttal.

– Haha, ja. Många skrek att de inte förstod vad vi sa i början, men det löste sig efter ett tag. Man fick försöka prata lite mer ”rikssvenska” och då gick det bättre, säger Andreas Wester och skrattar.

huvudpartners

officiella partners