Lugnande besked gällande Oscar Lewicki

Publicerad 04 november 2015 i Nyheter

Redan i den åttonde minuten tvingades Oscar Lewicki att lämna planen med hjälp av bårbil i tisdagens match mot Shakhtar Donetsk i Lviv. Det var när innermittfältaren glidtacklade efter bollen som han kolliderade med Taras Stepanenko och fick Shakhtar-spelarens armbåge i huvudet och tappade medvetandet. Under onsdagen undersökte Malmö FF:s lagläkare, Pär Hertbertsson, Oscar Lewicki och han kunde ge lugnande besked.

– När jag kom fram till Oscar ute på planen var medvetslös men han vaknade till liv när vi körde ut honom med hjälp av bårbilen. Därefter tog vi in honom i ett läkarrum inne på arenan där jag började ställa några frågor för att se hur medveten han var. Han kunde inte minnas situationen eller var han var någonstans och när vi berättade för honom att han spelat match frågade han om han blivit utbytt. Sedan tog det bara någon minut innan han började ställa samma frågor igen. Detta skedde fyra-fem gånger, säger Pär Herbertsson.

Under onsdagen undersökte Malmö FF:s lagläkare innermittfältaren hemma i Malmö.

– Idag mår Oscar bättre men han har fortfarande huvudvärk. Våra neurologiskaundersökningar visade inte på några problem och vi kunde inte se några fel efter att vi genomfört magnetröntgen. Nu ska bara hans huvudvärk försvinna, det hoppas vi att den gör imorgon, innan vi kan påbörja hjärntrappan och det hoppas vi kunna göra på fredag, säger Pär Herbertsson.

För Oscar innebär hjärntrappan följande upplägg de närmsta dagarna:

Dag 1: Du får lov att cykla
Dag 2: Du får lov att jogga
Dag 3: Du får vara med på ett lätt träningspass med laget. Dock inget kontaktspel.
Dag 4: Du får vara med och träna med laget och dessutom med kontaktspel.
Dag 5: Full träning

– Om det skulle visa sig att han får någon symptom under hjärntrappan, som huvudvärk eller att hans syn börjar flimra, så måste han vila och sedan går du ett steg tillbaka i trappan, säger Pär Herbertsson. 


Klipp: Se situationen då Oscar Lewicki kolliderar med Shakhtar-spelaren.

huvudpartners

officiella partners