biljetter 2021

Lottningsprocess

Den här informationen är till dig som är årskortsinnehavare säsongen 2021 alternativt under fjolårssäsongen valde vårt Europapaket. Antalet årskortsinnehavare och supportrar med Europapaket är fler än vad vi med nuvarande restriktioner kan ta emot på Eleda Stadion.

Därför gjordes tidigare i år två biljettlottningar – en för matcherna i Allsvenskan och en för matcherna i Europa. Här följer en bakgrund för hur lottningarna har gått till.

lottning

För att säkerställa en rättvis och transparent lottning medverkade representanter från MFF Support i samband med lottningarna. Supportrarna lottades fram i turordning och det är efter den turordningen MFF:are har fått möjlighet att gå på match. Lottningen har på så vis genererat en turordningslista. Det innebär att du som ges möjlighet att boka alternativt köpa biljett hamnar längre ner i turordningslistan. Det har således inte gjorts unika lottningar inför varje biljettsläpp, utan en för Allsvenskan och en för Europa.

Till gruppspelet i Champions League kommer en ny lottning att äga rum. Den kommer att gå till på samma sätt som den tidigare lottningen till Europamatcherna. Årskortsinnehavare 2021 och de supportrar som under förra året valde ett Europapaket – som ännu inte blivit framlottade till alla sina tre matcher – kommer att vara med i lottningen. Alla med ett Europapaket har givits möjlighet att gå på minst två av sina tre matcher. Till kvalmatcherna mot HJK Helsingfors och Rangers FC gavs samtliga med ett Europapaket möjlighet att gå på matcherna. Därför har dessa två matcher avskrivits.

Lottningen har genererat en turordningslista som vi följer genom hela gruppspelet.

OBS: Har du med Europapaket erbjudits biljett till någon av kvalmatcherna men inte utnyttjat din förtur räknas de som förbrukade i Europapaketet.

biljettsläpp allsvenskan – steg för steg

1. Alla årskortsinnehavare som lottats fram får möjlighet att köpa eller boka 1-2 biljetter per årskort.

2. Alla årskortsinnehavare som inte lottats fram får möjlighet att köpa eller boka 1-2 biljetter per årskort (Om biljetter kvarstår. Först till kvarn gäller).

3. Alla medlemmar i MFF får möjlighet att köpa 1-2 biljetter (Om biljetter kvarstår. Först till kvarn gäller).

4. Allmänheten får möjlighet att köpa 1-2 biljetter (Om biljetter kvarstår. Först till kvarn gäller).

Vi jobbar med principen att 80 procent av de tillgängliga biljetterna går till våra supportrar och 20 procent släpps upp för våra partners. Samma fördelning som råder för årskorten totalt.

Med rådande restriktioner är det möjligt att välkomna närmare 5 500 åskådare till Eleda Stadion under våra allsvenska matcher. Varje framlottad årskortsinnehavare gavs möjlighet att bjuda med en annan årskortsinnehavare. Eftersom alla erbjöds att ta med en vän lottades närmare 2 500 årskortsinnehavare fram för biljettbokning vid varje allsvensk match.

Genom möjligheten att ta med en vän höjer vi publikkapaciteten på Eleda Stadion med 25 procent, inom ramen för rådande restriktioner.

biljettsläpp europa – steg för steg

1. Alla årskortsinnehavare och supportrar med Europapaket som lottats fram får möjlighet att köpa eller boka 1-2 biljetter.

2. Alla årskortsinnehavare och supportrar med Europapaket som inte lottats fram får möjlighet att köpa eller boka 1-2 biljetter (Om biljetter kvarstår. Först till kvarn gäller).

3. Alla medlemmar i MFF (medlem senast 1 juni) får möjlighet att köpa 1-2 biljetter (Om biljetter kvarstår. Först till kvarn gäller).

4. Allmänheten får möjlighet att köpa 1-2 biljetter (Om biljetter kvarstår. Först till kvarn gäller).

Antalet biljetter till matcherna i Europa är inte de samma som vid allsvenska matcher. Antalet tillgängliga biljetter varierar från match till match. Detta beror på att UEFA står som matcharrangör i Europamatcherna och har rätt till ett antal biljetter. Även större TV-produktion vid Champions League begränsar antalet platser på Eleda Stadion.

Till kvalmatcherna i Europa har biljetterna lottats ut till våra årskortsinnehavare och alla som valde Europapaketet förra året. Sammanlagt är dessa närmare 9 000. På grund av nuvarande restriktioner kan inte alla MFF:are erbjudas plats till varje match. I skrivande stund tillåter restriktionerna en kapacitet på cirka 4 200 till Europamatcherna, vilket gör att endast ungefär 2 000 MFF:are ges möjlighet till att boka eller köpa biljetter. Dessa 2 000 erbjuds att ta med ytterligare en supporter med årskort eller Europapaket.

ta med en vän

Alla som någonstans i processen får möjlighet att köpa eller boka en biljett har också möjlighet att ta med en annan årskortsinnehavare alternativt en supporter med Europapaketet (vid spel i Europa).

Förklaringen bakom beslutet att det ska gå att ta med en vän är att vi genom detta höjer publikkapaciteten med 25 procent. Vi vet också att gå på fotboll är att känna gemenskap och tillhörighet vilket varit med i beslutet av att låta våra supportrar gå på matcherna tillsammans.

Vänligen notera att vännen som blir medtagen också förlorar sin plats i lottningslistan om förtur.              

Tre fria matcher för de med Europapaket

I Europapaketet ingick tre Europamatcher utan kostnad. Det finns ett antal supportrar med ett Europapaket som under kvalet har givits möjlighet att se tre matcher på plats. De supportrarna kommer därför inte att vara med i utlottning till biljett till matcherna i Champions League.

Efter lottningen i samband med biljettsläppet till hemmamatchen mot Riga FC, beslutade Malmö FF att matchen inte skulle räknas som en del av de tre kostnadsfria matcherna som du med ett Europapaket har tillgång till. Har du med Europapaket erbjudits biljett till någon av kvalmatcherna men inte utnyttjat din förtur räknas de däremot som förbrukade i Europapaketet.

Flera årskort kan ge flera biljetter

Har du flera årskort och blivit framlottad på mer än ett av dina årskort, har du möjlighet att boka 1-2 biljetter per årskort du blivit framlottad på. En begränsning i biljetthanteringen gör det tyvärr inte möjligt att redan i mailutskicket från oss få veta om man lottats fram på flera av sina årskort.

Enda sättet att få fram hur många biljetter du har tillgång till är att på biljettsidan hos AXS klicka på plustecknet vid val av antal biljetter. På så vis får du fram hur många biljetter du givits möjlighet att boka alternativt köpa. Även här gäller samma restriktioner för matcherna i Allsvenskan som matcherna i Europa, dvs du kan inte sitta fler än två tillsammans.

Får du inga mail från oss?

Det kan finnas flera orsaker till att du inte får våra mailutskick. Här listar vi de vanligaste orsakerna och vad du själv kan göra.

Titta i skräpposten
När en och samma avsändare skickar flera mail under en kort period kan det hända att Microsoft (dvs hotmail, live, outlook etc) anser att det skickas för mycket mail från noreply@mff.se och registrerar det som spam. Om våra mail hamnar i din skräppost kan du själv lägga till avsändaren i adressboken, då ökar nämligen chansen för att mailen hamnar i din inkorg när vi skickar nästa mail. Markera mailet i mappen skräppost och välj inte skräppost, detta görs olika på olika sätt i respektive program. 

Stäng av prioriterad inkorg
Med Prioriterad inkorg avgränsas inkorgen och delas upp i två flikar: prioriterad och övrig. Likt ovan kan det också hända att våra mail hamnar under fliken övrigt. Vi ber dig därför att titta i övrigt-mappen och lägga till och flytta noreply@mff.se till din prioriterade inkorg. Högerklicka på meddelandet från oss och välj flytta alltid till prioriterad inkorg.

Lägg till noreply@mff.se som en betrodd avsändare
Du kan lägga till Malmö FF som kontakt i listan ”Betrodda avsändare” för att bekräfta att du alltid får våra mail i din inkorg. Klicka på Start – Gå till gruppen ”Ta bort” och klicka på Skräppost – Skräppostalternativ. Välj sedan lägg till och skriv in noreply@mff.se som en betrodd avsändare.

Titta i din inkorg på datorn, inte bara i mobilen
Har du en gmail är det vanligt att din epostmeddelanden sorteras i olika kategorier. Dina mail hamnar därför i olika flikar i inkorgen och alla dessa flikar går inte att se i mobilvyn. Logga därför in på din gmail på en dator och kika under fliken promotions, ibland hamnar våra mail där. För att våra mail i framtiden ska hamna i din ordinarie inkorg kan du dra ett e-postmeddelande från noreply@mff.se till din inkorg och klickar i Ja i popup-aviseringen längst ner till vänster.

Du har avregistrerat dig från våra mail
Har du avregistrerat dig från våra nyhetsbrev får du heller ingen biljettinformation från oss. Om du gjort detta ber vi dig maila in till biljett@mff.se och skriv avregistrering i ämnesraden så kan vi aktivera din mailadress på nytt.

Har du bytt mailadress?
Kanske var det längesedan du köpte årskort första gången och har en gammal inaktiv mailadress kopplad till oss. Misstänker du att det är så ber vi dig maila in till biljett@mff.se för att uppdatera dina kontaktuppgifter.

Ny lottning inför gruppspelet i Champions League

Till gruppspelet i Champions League kommer en ny lottning att äga rum. Den kommer att gå till på samma sätt som den tidigare lottningen till Europamatcherna. Årskortsinnehavare 2021 och de supportrar som under förra året valde ett Europapaket – som ännu inte blivit framlottade till sina tre matcher – kommer att vara med i lottningen.

För de med Europapaket är biljetten kostnadsfri. För årskortsinnehavare kommer biljettpriset att motsvara priskategori 3 vid en allsvensk match. Med rådande restriktioner är vår förhoppning att alla som är med i lottningen ska kunna ges möjligheten att se en match i gruppspelet på plats. Eftersom restriktionerna kan ändras och UEFA är arrangör för matchen är det däremot ingenting vi kan garantera.

Precis som tidigare kommer de supportrar som ges förtur att kunna köpa 1-2 biljetter. På så vis ges möjligheten att bjuda med en annan årskortsinnehavare eller Europapaketsinnehavare som inte redan blivit framlottad till tre kostnadsfria biljetter. Vänligen notera att vännen som blir medtagen också förlorar sin plats i lottningslistan om förtur.

Information om bortasupportrar

Vi väntar för närvarande på beslut från UEFA angående huruvida det kommer att tillåtas bortasupportrar vid matcherna i gruppspelet. Så fort vi har mer information kommer det att kommuniceras.


huvudpartners

officiella partners