Lottat i Svenska Cupen

Publicerad 21 april 2006

Igår blev det storseger med 8-0 för Malmö FF i andra omgången av Svenska Cupen. Idag lottades tredje omgången. Match borta mot Väsby United. En klubb som ligger Malmö FF:s assisterande tränare Anders Johansson varmt om hjärtat

– Jag är uppvuxen i grannkommunen Sollentuna och jobbade assisterande tränare och kanslist 95-97 samt fortsatte som kanslist i omgångar fram till 2002 då jag flyttade ner och blev tränare för Malmö FF Dam. Jag har fortfarande bra kontakt med vissa spelare och följer dem via media.

Väsby är en hyfsat stor kommun på 50-60 tusen invånare och Väsby United är en sammanslagning av Väsby IK fotboll och Café Opera, men av ”caféet” finns inte mycket kvar.

Man kvalade till Superettan fyra år i rad i slutet av 90-talet men missade. Tack vare sammanslagningen så gick man upp och tog Café Operas plats.

Man har tappat en del spelare från ifjol men samtidigt har man lånat från AIK. Det är en intressant mix av spelare från AIK, Brommapojkarna och egna talanger. Väsby kämpar på med små medel och har troligtvis, tillsammans med Qviding, Superettans minsta budget.

Ifjol hamnade man på nionde plats i Superettan men slog AIK i båda mötena med 2-1. Båda matcherna spelades på Råsunda.”

Klicka här för att se lottningen.