Lördagens match spelas på Heleneholm!

Publicerad 28 februari 2007

FC Nordsjälland lyckades inte hitta en spelbar gräsplan; därför flyttas lördagens träningsmatch till Helenholms konstgräs.
– Inte direkt negativt för oss, säger Alf Westerberg.

Träningsmatchen mot FC Nordsjälland nu på lördag 3 mars har varit planerad till en gräsplan någonstans på andra sidan sundet, men nu tvingas danskarna kasta in handduken i jakten på en spelduglig plan: matchen flyttas till konstgräset på Heleneholms IP.
– Danmark är helt enkelt också indränkt i snöslaskig vattensörja… säger Alf Westerberg, som dock inte tycker att konstgräs istället för naturgräs tvunget är ett nerköp för MFF i just detta fallet.

– Egentligen hade vi hoppats att kunna använda oss av våra egna träningsplaner tidigare i år, då de ju ska schaktas bort rätt snart och vi inte hade behövt oroa oss för slitaget. Men om det inte blir rejält mycket bättre väder, så kommer de att vara för fuktiga ett tag framöver. Att då spela en match på naturgräs i Danmark och sedan ställa om till konstgräs igen är inte det bästa. Nu får naturgräset sannolikt vänta till vårt träningsläger på Cypern, förklarar Alf.

Värre då för FC Nordsjälland, för vilka träningsmatchen mot MFF utgör genrep innan danska ligan drar igång.

Bortamatchen blir alltså hemmamatch. Avsparkstid: 13.00.