LifeWatch Award delades ut på Stadion

Publicerad 16 september 2019 i MFF i Samhället,Nyheter

Tillsammans med stiftelsen LifeWatch engagerar sig Malmö FF för att öka kunskap och förståelse om autism. Som en del av samarbetet delades det årliga priset LifeWatch Award ut i samband med söndagens hemmamatch mot IFK Norrköping.

Priset LifeWatch Award delas ut i halvtid mellan Malmö FF och Norrköping. På bilden: Niclas Öberg, ordförande i LifeWatch, och Martin Ingvar, professor i integrativ medicin vid Karolinska Institutet och styrelseledamot i LifeWatch.

LifeWatch Award 2019, som delades ut på Stadion igår, tilldelades Neuropsykiatriska småbarnsteamet på barn- och ungdomshabiliteringen (Habiliteringscentrum) i Jönköping.

Motiveringen löd: ”Teamet i Jönköping har, med barnets bästa för ögonen, tillämpat en egenutvecklad modell för stöd och träning i samspel och kommunikation. Träningen är så allmänt gjord att alla barn har nytta av den och den kan därför startas direkt och utan att vänta på neuropsykiatrisk utredning och diagnos. Modellen gör att barnet och familjen möter en vård som ger stöd redan från första kontakt.”

Priset är på 300 000 kronor och kommer att användas för vidareutbildning av medarbetarna på Barn- och ungdomshabiliteringen i Jönköping.

MFF & LifeWatch

MFF:s samarbete med LifeWatch är en del av föreningens samhällsengagemang och tog avstamp 2018 när MFF-spelaren och LifeWatch-ambassadören Behrang Safaris tvillingsöner designade årskortet för säsongen 2019.

Under 2019 har MFF i samarbete med Arriva Sverige och pågatågen bland annat arrangerat en utflykt till Ängelholms järnvägsmuseum tillsammans med Emiliano och Leon Safaris skolklasser. Malmö FF följde också med familjen Safari när de deltog i Fotboll för alla i Staffanstorp – där barn med olika funktionsvariationer möts och spelar fotboll tillsammans.

Har du frågor OM autism?

Genom att kontakta info@lifewatch.se kan du få svar på frågor både ur ett föräldraperspektiv och från vetenskapligt sakkunniga.

Läs mer om arbetet LifeWatch gör på www.lifewatch.se.

Har du frågor om MFF:s stöd till stiftelser, kontakta cina.wikeborg@mff.se.

MFF i samhället

Samhällsengagemang är nyckelordet för den omfattande verksamhet MFF bedriver med fokus på barn och ungdomar. Vi vill sprida positiva värderingar i linje med MFF:s och idrottens värdegrund, motverka våld och rasism och öka integrationen mellan olika grupper i samhället.

huvudpartners

officiella partners