Lewicki: ”Har mycket att vinna”

Publicerad 23 november 2015 i Nyheter

Efter att ha hjälp Sverige till EM kommer Oscar Lewicki hem till Malmö för att ta Malmö FF vidare ut i Europa. Onsdagens match mot Paris Saint-Germain kan bli avgörande och Lewicki känner att allt är möjligt.

– Det är så klart en stor match. Definitivt en av de största man spelat. Det är Champions League-gruppspel och det gäller att vi tar poäng. Det är klart att man kan göra det borta mot Real Madrid också men vi får ta chansen här hemma, säger Oscar Lewicki.

I Paris blev det förlust med 0–2 men laget har dragit viktiga erfarenheter som tillsammans med hårt arbete och kyliga huvuden kan ge MFF resultat.

– Vi måste kunna behålla bollen inom laget när vi väl vinner den. Att inte bli alldeles för stressad och slår en felpass och åker på en kontring. De är jäkligt vassa när de ställer om.

– Defensivt gäller det att stötta försvaret så mycket det går. De har yttrar som kommer långt in i banan och anfallare som droppar ner, säger Oscar Lewicki.

Förra veckan var han en viktig kugge i laget som slog Danmark i play-off till EM i Frankrike 2016. Han tar med sig en positiv känsla från de två matcherna.

– Jag gjorde två bra matcher tycker jag och det var väldigt skoj att få vara med och delaktig. Det stärker en inför en sådan här viktig match.

Vad är det i din personlighet som gör att du är så bra i de här avgörande matcherna?

– Jag älskar situationerna när jag får ställas mot riktigt bra spelare. Sen tycker jag också lite så här: vad är det värsta som kan hända? Jag menar, vare sig jag gör två självmål eller gör jättebra ifrån mig så kommer jag fortfarande ha kvar mitt jobb och min familj att komma hem till. Och de älskar mig oavsett vad. Så jag går in med mycket att vinna tycker jag.

huvudpartners

officiella partners