Lewicki: ”Aldrig någon nerv i matchen”

Publicerad 30 augusti 2015 i Nyheter

Oscar Lewicki gjorde ytterligare en stark insats på mittfältet och åker nästa vecka till landslagssamlingen med två viktiga vinster i bagaget.

Det var glada spelare som lämnade MFF:s omklädningsrum efter derbyvinsten. Oscar Lewicki kom gåendes i spelargången med en blombukett i famnen.

– Ja, jag var och köpte den nyss till frun. Nej, jag blev matchens lirare i MFF. Det är kul. Men hela laget gör en bra match idag. Vi får ett ganska tidigt mål och sen flyter det på. Jag tycker aldrig de är riktigt nära. Vi stänger till på ett bra sätt och gör ett bra jobb över hela banan. Sen skapar vi en hel del chanser och det kunde ha blivit fler mål till oss, säger Oscar Lewicki.

Kändes det att det var derby på plan?

– Klart att det alltid är lite derbykänsla. Det är extra mycket känslor. Men i och med att det aldrig blev någon nerv i matchen kändes det tryggt hela tiden.

Du rev och slet 90 minuter mot Celtic i veckan. Idag rev och slet du i 90 minuter mot Helsingborg. Du verkar orka hur mycket rivande och slitande som helst?

– Jag orkar gärna två matcher med landslaget också men vi får se. Det är upp till Erik Hamrén att bestämma. Jag känner mig pigg och bra i benen.

Oscar Lewicki hinner knappt komma hem till Limhamn igen innan han måste vända och åka till landslagssamlingen och EM-kvalmatcherna mot Ryssland och Österrike. Han reser dit med två viktiga vinster på en och samma vecka.

– Jag kommer dit med en bra känsla och bra självförtroende. Det är första gången jag är med i riktiga landslaget så det ska bli riktigt skoj, säger Oscar Lewicki.

huvudpartners

officiella partners