Lasse Nielsen om återföreningen med Sören Rieks

Publicerad 12 januari 2018 i Nyheter

Lasse Nielsen och Sören Rieks var lagkamrater i holländska NEC säsongen 2014. Nu återförenas de två danskarna efter att Rieks skrivit på ett treårskontrakt med Malmö FF. Lasse Nielsen ser fram emot att träffa sin forne lagkamrat igen.

Vad säger du om att Sören Rieks skrivit på för MFF?

– Det är super. Alltid bra med en ny dansk nu när vi tappat AC. Jag har inte sett så mycket av det han presterat i Sverige men det är en bra spelare som kan avgöra matcher på egen hand.

Hur är han som spelare?

– Han har bra fart, en fin högerfot och kan dribbla. Det är också en spelare som kan springa mycket och arbeta hårt för laget.

Hur är han som lagkamrat?

– Han är en social typ med gott humör. Han kommer inte få några problem med att komma in i vår trupp.

Han säger att han hoppas att du kan visa honom runt. Vad vill du visa honom?

– Det viktigaste för honom är att han ska lära känna klubben. Men jag ska givetvis visa honom staden också. Annars är det mycket småsaker man behöver komma in i till en början.

Ni mötte varandra i Allsvenskan förra året. Hur var det?

– Vi hade inte så många dueller, så jag fick inte känna på det särskilt mycket. Men jag ser helt klart hellre att han är i samma lag som mig än en motståndare.

Du är på landslagsuppdrag i Abu Dhabi med Danmark just nu. Hur går det för dig?

– Det går fint. Det är härligt att spela på bra fotbollsplaner. Vädret är också lite bättre än i Malmö.

Du är tillbaka i träning i MFF på torsdag nästa vecka. Vad längtar du mest efter?

– Att träffa lagkamraterna igen – både de gamla och de nya. Men också att bygga vidare på det vi gjorde bra förra året. Nu ska vi bli ännu bättre.

– Jag har varit på resande fot nästan hela tiden sedan uppehållet började så det ska bli skönt att bara komma hem igen och slippa leva i en väska. För en vecka åtminstone. Sen åker vi på träningsläger till Florida.

Följ MFF säsongen 2018 – köp årskort!

huvudpartners

officiella partners