Lasse Nielsen: ”Cupen är väldigt viktig”

Publicerad 09 juli 2020 i Herr,Nyheter

Mittbacken Lasse Nielsen har spelat samtliga minuter i Allsvenskan den här säsongen. Nu riktar han blickarna mot cupsemifinalen mot Mjällby AIF.

Lasse Nielsen anslöt till Malmö FF inför säsongen 2017 och förlängde förra året sitt kontrakt till och med 2021. I Jon Dahl Tomassons lagbygge är dansken en viktig pjäs och tillsammans med mittbackskollegan Anel Ahmedhodzic har Nielsen startat samtliga tävlingsmatcher den här säsongen.

– Det känns bra och som fotbollsspelare handlar det om att spela matcher. Samtidigt är vi inte nöjda, vi hade velat vinna fler matcher. Men det ska vi göra nu, säger Lasse Nielsen, och syftar på torsdagens match.

I cupens semifinal ställs MFF mot Mjällby AIF – samma lag som premiärspelade på Eleda Stadion den 15 juni.

– En tuff match, Mjällby har inlett Allsvenskan starkt. Det är en match vi måste vinna annars är cupäventyret slut. Cupen är viktig för oss, det var längesen Malmö FF vann och vi vill vinna titlar. Vi ska göra allt vi kan för att ta oss till final och sedan ta hem pokalen.

En handfull matcher är spelade så långt in på säsongen, samtliga utan publik vilket Nielsen reflekterar lite över.

– Man börjar vänja sig, men det är tråkigt att det är så tyst på matcherna. Våra supportrar är fantastiska och även på bortaplan brukar de höras mycket. Självklart längtar man efter att ha tillbaka dem på läktaren, säger han.

huvudpartners

officiella partners