Lärorik förlust mot IFK Klagshamns P16

Publicerad 26 mars 2022 i Dam,Nyheter

MFF:s damlag avslutade en intensiv träningsvecka med att möta IFK Klagshamns pojkar 16-lag. Det blev förlust 4–2 i en intensiv och fysisk kamp.
– En lärorik erfarenhet, säger tränare Fredirk Jahnfors.

Tränare Fredrik Jahnfors tankar, efter matchen

– Vi väljer att spela en träningsmatch mot killar för vi vet att det ger oss en fysisk utmaning som vi kan dra stor lärdom av. Det märktes i matchinledningen att vi va lite osäkra på uppgiften. Vi kommer långt ifrån varandra och får ta många maxlöpningar mellan de olika straffområdena vilket gör att starten blir jobbig för oss.

– Men så fort vi blir lite lugnare så börjar också vårt eget spel att sätta sig. Vi får längre anfall, vi vinner dueller och pressar tillbaka vår motståndare på deras planhalva. Resultatet kan vi inte säga så mycket om och de har många lägen i den första halvleken men om man bortser från vad det står på resultattavlan så tycker jag att det är vi som äger själva matchbilden i närmare sjuttio minuter.

– Skillnaden här, jämfört med matcherna vi spelat tidigare, är att här blir du straffad direkt om du slår bort en passning. Det är just därför den här typen av matcher är så oerhört viktiga för oss och för vår egen utveckling. Det går snabbare och det går inte att sätta bollen en meter framför egen spelare för då snor motståndaren bollen av oss direkt. Vi måste vara noggranna hela tiden och ha huvudet med oss när det går snabbt.

– Jag tycker vi gör det jättebra och vi har mycket vi kan ta med oss från matchen idag. Ja, de är lite snabbare än vad vi är och ja de är fysiskt större än oss några av dem. Men det hindrar inte oss från att våga spela på fötterna och äga matchbilden. Jag tycker vi håller ihop spelet och gör det otroligt fint. Det här ger oss en lärorik erfarenhet.

MÅL:

Malmö FF: Rebecka Holm (61′), Cassandra Harletun (90′)

Laguppställning:

Emma Svensson
Martina Sutalo, Lovisa Wifvesson, Ida Lyberg, Madeleine Hejde
Rebecka Holm, Cornelia Lindgren, Amanda Kander
Melina Skarström, Anna Plantin, Stina Stadig

Ersättare: Vera Ejlertsson, Linnea Svensson, Cassandra Harletun, Alva Falk

huvudpartners

officiella partners