Lär känna Romain Gall

Publicerad 18 juli 2018 i Nyheter

Romain Gall föddes i Frankrike men flyttade till USA som sjuåring när hans pappa fick jobb på andra sidan Atlanten. Nu har han landat i Malmö. Lär känna vårt senaste nyförvärv!

Hur blev det fotboll för dig?

– Fotboll finns i familjen. Vi spelade både tennis och fotboll. Men att se det franska landslaget spela gjorde ett stort avtryck på mig som liten. Jag fick en kärlek för laget och spelarna som jag såg upp till. Jag lärde mig att älska fotboll.

Då var du glad över VM-guldet i söndags?

– Ja, riktigt glad. Frankrike är min födelseplats och är speciellt för mig.

I ungdomsåren kom du tillbaka till Frankrike för spel i Lorient. Hur var den tiden?

– Det var en fantastisk tid. Jag var där i tre år och lärde mig massor. Klubben och tränarna var fantastiska. Lagkamraterna blev som bröder för mig så jag har bara fina minnen från den tiden.

– Sen blev det Columbus i MLS och jag träffade fantastiska människor och lärde mig massor där också. Det har jag tagit med mig.

2016 gjorde du en något oväntad övergång till Nyköpings BIS. Hur kom det sig?

– Jag hade diskussioner med min agent och det var ett alternativ som kanske inte var förstavalet. Men det blev valet vi gjorde och vi satte upp en plan för att jag skulle komma tillbaka på rätt spår. Det visade sig vara helt rätt val.

Från Nyköping till GIF Sundsvall och där har du varit en av Allsvenskans bästa spelare i år. Varför har du utvecklats så mycket tror du?

– Jag tror att mycket handlar om självförtroende. Jag har alltid känt att jag haft förmågan men under särskilda omständigheter och med stöd från lagkamraterna har jag fått mycket hjälp.

Hur är du som person?

– Jag är avslappnad, älskar att skratta, ha kul, ta det lugnt. Jag gillar att möta nya människor och njuta av livet helt enkelt.

Har du någon hobby eller särskild talang vid sidan av fotbollen?

– Jag gillar att göra musik vid sidan av, bara för skojs skull. Det är nog min största hobby. Det är mycket rap, hip-hop.

huvudpartners

officiella partners