Länsstyrelsen i Skåne beslutar om fortsatt publiktak och skärpta råd

Publicerad 27 oktober 2020 i Nyheter

Malmö FF har tagit del av tisdagens beslut från Länsstyrelsen i Skåne om att hålla fast vid publiktaket på 50 personer i Skåne för allmänna sammankomster, samt att Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Skåne beslutat om skärpta allmänna råd för att stoppa den ökade smittspridningen i länet.

Efter regeringsbeslutet om att tillåta 300 åskådare på idrottsevenemang genomförde Malmö FF nyligen en lottning för att fördela platserna till årskortsinnehavare och partners till våra två återstående allsvenska hemmamatcher. Vinnarna i lottningen skulle kontaktas inom kort. Men tisdagens beslut från Länsstyrelsen i Skåne innebär att vi tyvärr inte kommer att kunna ta emot publik på Eleda Stadion tills vidare.

Just nu sträcker sig Länsstyrelsens beslut till den 30 november och kan förlängas eller förkortas beroende på utvecklingen.

– Vi har full förståelse för att vi har en pågående pandemi och en oroande ökad smittspridning. Vi kommer att följa de rekommendationer som nu ges och det viktiga är att kämpa vidare och hålla ut. När smittspridningen väl vänder förutsätter jag att det snabbt tas beslut i andra riktningen och öppnas upp så fort det går, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén.

– Vi står fast vid att Malmö FF klarar av att arrangera matcher med begränsad publik på ett tryggt och säkert sätt. Länsstyrelsen och smittskyddsläkaren trycker på vikten av att undvika trängsel i inomhusmiljöer. Med våra förutsättningar på Eleda Stadion undviker vi både trängsel och inomhusvistelse och det bör därmed inte vara en miljö som bidrar till ökad smittspridning.

– När smittspridningen minskar förutsätter vi att vi är en av de första verksamheterna som prioriteras och får öppna upp. I annat fall blir jag djupt oroad, inte bara för vår egen verksamhet nästa år, utan för all idrotts- och kulturverksamhet.

Sedan en tid tillbaka har media varje vecka varit välkomna att besöka några utvalda träningar för vårt herrlag med påföljande intervjuer. Men med anledning av dagens beslut från Länsstyrelsen kommer träningarna tills vidare att vara stängda och intervjuer genomförs digitalt.

huvudpartners

officiella partners