Lånekollen: Dubbla segrar för Bois-lånen

Publicerad 30 augusti 2023 i Herr,Nyheter

Hållna nollor, målskyttar och derbyvinnare. Så gick det för MFF:s utlånade spelare i den gångna omgången.

Samuel Kotto hjälpte först till att hålla lagets nolla i Svenska cupen. Sedan blev det vinst i Skånederbyt.

ALLSVENSKAN

Noah Eile, försvarare, Mjällby AIF
Utbytt i minut 70 när Mjällby föll med 0–3 mot Hammarby IF.

Peter Gwargis, mittfältare, Degerfors IF
Spelade hela matchen i cupsegern mot Katrineholm. Satt på bänken när Degerfors förlorade mot Djurgården med 1–4 i Allsvenskan.

Hugo Bolin, mittfältare, Degerfors IF
Spelade hela matchen i bortaförlusten mot Djurgårdens IF.

SUPERETTAN

David Edvardsson, mittfältare, Landskrona BoIS
Spelade 68 minuter och gjorde ledningsmålet när Bois slog Trollhättan med 4–0 i Svenska cupen. Spelade hela matchen i derbysegern (2–1) mot Helsingborgs IF i Superettan.

Samuel Kotto, försvarare, Landskrona BoIS
Spelade samtliga minuter i både cupsegern och Skånederbyt.

Mathias Nilsson, målvakt, Örgryte IS
Stod i mål i lagets bortaförlust (0–2) mot Östers IF.

Mubaarak Nuh, mittfältare, Örgryte IS
Ej med i matchtruppen.

August Karlin, mittfältare, Jönköpings Södra IF
Utbytt i paus vid ställningen 0–1 i cupmatchen mot United Nordic. J-Södra förlorade matchen med 0–3.
Spelade hela matchen när laget förlorade borta mot GIF Sundsvall med 2–3 i Superettan.

ETTAN SÖDRA

Viktor Andersson, målvakt, Lunds BK
På bänken när Lunds BK förlorade med 0–2 mot IF Elfsborg i Svenska cupen. Höll nollan i 2–0-segern mot Vänersborgs IF i Ettan Södra.

Abdramane Djitteye, anfallare, Lunds BK
Inbytt i halvtid i cupmatchen. Spelade 83 minuter i matchen mot Vänersborg.

André Alvarez Perez, försvarare, BK Olympic

Mamadou Diagne, mittfältare BK Olympic
Tvingades kliva av i 25:e minuten i Olympics cupmatch mot Mjällby AIF som slutade med förlust med 0–1. Ej med i matchtruppen när BK Olympic spelade 2–2 hemma mot Oskarshamns AIK i Svenska cupen.

Emmanuel Igbonekwu, mittfältare, BK Olympic
Inbytt i 46:e minuten i matchen mot Oskarshamn.

Raymond Adjei, försvarare, BK Olympic
Inbytt i 80:e minuten i matchen mot Oskarshamn.

Melker Ellborg, målvakt, Ariana FC
Höll nollan när Ariana besegrade Torns IF med 3–0.

EERSTE DIVISIE, NEDERLÄNDERNA

Patriot Sejdiu, mittfältare, NAC Breda
Utbytt i paus när NAC Breda föll med 0–2 mot FC Eindhoven.

CYTA CHAMPIONSHIP, CYPERN

Emmanuel Lomotey, mittfältare, Ethnikos Achnas FC
Kvitterade med bara minuter kvar till full tid och fastställde slutresultatet till 5–5 i en målrik match borta mot AEK Larnaca.

FORTUNA LIGA, TJECKIEN

Matej Chalus, försvarare, Slovan Liberec
Spelade hela matchen i bortaförlusten mot Sigma Olomouc (0–2).

SUPERLIGA, SLOVAKIEN

Malik Abubakari, anfallare, Slovan Bratislava
Utbytt i 88:e minuten när Slovan Bratislava besegrade Aris Limassol med 2–1 i play-off till UEFA Europa League.