Lånekollen: Diagne hjälte i derbyt och Beijmo med dubbla assist

Publicerad 23 maj 2023 i Herr,Nyheter

Flera av våra utlånade spelare har spelat två omgångar i deras respektive serier sedan den senaste uppdateringen av lånekollen. Mamadou Diagne blev hjälte för BK Olympic i Malmöderbyt mot Ariana och Beijmo stod för två assist i matchen mot FC Köpenhamn.

Allsvenskan

Noah Eile, försvarare, Mjällby AIF
Blev inbytt i den 64 minuten när Mjällby förlorade finalen i Svenska cupen mot Häcken med 4–1.

Blev utbytt i den 84 minuten när Mjällby förlorade med 2–0 mot Djurgården på bortaplan.

Peter Gwargis, mittfältare, Degerfors IF
Blev inbytt i den 77 minuten när Degerfors slog AIK med 2–1 på Stora Valla.

SUPERETTAN

David Edvardsson, mittfältare, Landskrona BoIS
Blev inte inbytt i matchen mot Örebro SK. Landskrona BoIS vann matchen med 3–2 på Landskrona IP.

Mathias Nilsson, målvakt, Örgryte IS
Spelade hela matchen och höll nollan när Örgryte spelade 0–0 borta mot Örebro.

Örgryte spelar omgång 8 av Superettan under tisdagskvällen när de möter GIF Sundsvall på hemmaplan.

Mubaarak Nuh, mittfältare, Örgryte IS
Fanns inte med i matchtruppen mot Örebro SK.

August Karlin, mittfältare, Jönköpings Södra IF
Spelade hela matchen när Jönköping bortaslog Gais med 1–0.

Ettan södra

Viktor Andersson, målvakt, Lunds BK
Satt på bänken hela matchen när Lunds BK spelade 1–1 i derbyt mot Torns IF.

Stod i målet hela matchen när Lunds BK spelade 2–2 mot Falkenbergs FF på hemmaplan.

Abdramane Djitteye, anfallare, Lunds BK
Spelade hela matchen mot Torns IF.

Spelade hela matchen mot Falkenbergs FF.

André Alvarez Perez, försvarare, BK Olympic
Spelade hela matchen, stod för en assist och blev utsedd till matchen lirare i Malmöderbyt mot Ariana FC. BK Olympic vann bortamötet med 4–3.

Var avstängd i matchen mot Ahlafors IF. BK Olympic förlorade hemmamatchen med 1–0.

Samuel Burakovsky, anfallare, BK Olympic
Utgick i den 39 minuten i matchen mot Ariana FC efter en skada.

Saknades i matchen mot Ahlafors IF efter skadan han åtdrog sig mot Ariana.

Mamadou Diagne, mittfältare BK Olympic
Spelade hela matchen och stod för kvitteringsmålet till 3–3 samt assisten till 4–3 som gav BK Olympic segern.

Spelade hela matchen mot Ahlafors IF.

Raymond Adjei, försvarare, BK Olympic
Spelade hela matchen mot Ariana.

Spela hela matchen mot Ahlafors IF.

Emmanuel Igbonekwu, mittfältare, BK Olympic
Fanns inte med i matchtruppen mot Ariana.

Satt på bänken hela matchen mot Ahlafors IF.

EREDIVISIE, NEDERLÄNDERNA

Matej Chalus, försvarare, FC Groningen
Satt på bänken hela matchen när matchen mot Ajax spelades inför tomma läktare efter tidigare stökigheter. FC Groningen förlorade matchen mot Ajax med 3–2.

Satt på bänken hela matchen när Groningen förlorade mot Vitesse med 6–0.

SUPERLIGA, SLOVAKIEN

Malik Abubakari, anfallare, Slovan Bratislava
Spelade hela matchen när Slovan Bratislava förlorade hemmamatchen mot ZP Sport Podbrezova.

SUPERLIGAEN, DANMARK

Felix Beijmo, försvarare, AGF Århus
Spelade hela matchen och stod för två assist i den första halvleken när Århus förlorade med 4–3 på bortaplan mot FC Köpenhamn.