Lånekollen: Beijmo med assist i sensationell upphämtning

Publicerad 07 juni 2023 i Herr,Nyheter,Okategoriserad

Felix Beijmo och AGF Århus säkrade europaspel till nästa säsong i en rafflande match mot Bröndby. David Edvardsson avgjorde mot Örgryte IS på tilläggstid och August Karlin blev återigen målskytt. Läs hur det gick för våra utlånade spelare den senaste omgången.

Allsvenskan

Noah Eile, försvarare, Mjällby AIF
Spelade hela matchen när Mjällby AIF bortaslog IFG Göteborg på Gamla Ullevi med 1–0. Utöver en hållen nolla assisterade mittbacken till matchens enda mål.

Peter Gwargis, mittfältare, Degerfors IF
Blev inbytt inför den andra halvleken mot Malmö FF. Som bekant besegrade vi Degerfors IF med 5–0 på Eleda stadion.

Superettan

David Edvardsson, mittfältare, Landskrona BoIS
Blev inbytt inför den andra halvleken när Landskrona BoIS besegrade med Örgryte IS med 1–0. Edvardsson blev stor hjälte när han på tilläggstid gjorde det avgörande målet.

Mathias Nilsson, målvakt, Örgryte IS
Spelade hela matchen mot Landskrona BoIS.

Mubaarak Nuh, mittfältare, Örgryte IS
Blev inbytt när det återstod 6 minuter av matchen.

August Karlin, mittfältare, Jönköpings Södra IF
August Karlin återfinns återigen i målprotokollet efter den senaste omgången i Superettan. Den här gången gjorde mittfältaren mål mot Helsingborgs IF på Olympia. Matchen slutade 2–2.

Ettan södra

Viktor Andersson, målvakt, Lunds BK
Spelade hela matchen och höll nollan i bortamötet mot tabellettan FC Trollhättan. Matchen slutade 0–0.

Abdramane Djitteye, anfallare, Lunds BK
Blev utbytt i den 80 minuten.

André Alvarez Perez, försvarare, BK Olympic
Spelade hela matchen när BK Olympic besegrade Falkenbergs FF med 2–1 på hemmaplan.

Mamadou Diagne, mittfältare BK Olympic
Spela hela matchen och gjorde 2–1-målet i början av den andra halvleken.

Emmanuel Igbonekwu, mittfältare, BK Olympic
Blev utbytt i den 93 minuten. Stod för framspelningen till Mamadou Diagnes mål.

Raymond Adjei, försvarare, BK Olympic
Fanns med bland ersättarna men blev inte inbytt.

Samuel Burakovsky, anfallare, BK Olympic
Saknades i matchtruppen.

Eredivisie, Nederländerna

Matej Chalus, försvarare, FC Groningen
Säsongen i den nederländska ligan är slut. För FC Groningen blev det en tuff säsong. Laget hamnade sist i tabellen och kommer att spela i Eerste Divisie nästa säsong.

SUPERLIGAEN, DANMARK

Felix Beijmo, försvarare, AGF Århus
I säsongens sista match stod AGF Århus för en sensationell upphämtning mot Bröndby. Laget låg under med 3–0 när det återstod drygt 20 minuter av matchen. På en kvart gjorde Århus 3–3 och Beijmo, som spelade hela matchen, assisterade till ett av målen. 3–3 blev också slutresultatet, vilket innebar att AGF Århus slutade på en tredjeplats i tabellen och kommer få kvala till Europa Conference League.