Lånekollen: Abubakari ligamästare och Karlin målskytt

Publicerad 30 maj 2023 i Herr,Nyheter

Malik Abubakari blev ligamästare i Slovakien när Slovan Bratislava tog hem sin femte raka ligatitel.
August Karlin gjorde sitt första mål för Jönköpings Södra och Viktor Andersson spikade igen för Lunds BK. Läs hur det gick för resten av våra utlånade spelare nedan.

Malik Abubakari.

Allsvenskan

Noah Eile, försvarare, Mjällby AIF
Spelade hela matchen när Mjällby förlorade med 2–0 på Strandvallen.

Peter Gwargis, mittfältare, Degerfors IF
Blev inbytt i den 73 minuten när Degerfors spelade 2–2 mot Hammarby IF på Stora Valla.

Blev inbytt i starten av den andra halvleken när Degerfors spelade 1–1 mot Varbergs BoIS.

Superettan

David Edvardsson, mittfältare, Landskrona BoIS
Blev inbytt i den 74 minuten i bortamatchen mot Östers IF. Landskrona förlorade med 2–1 på Visma Arena.

Mathias Nilsson, målvakt, Örgryte IS
Spelade hela matchen när Örgryte IS vann med 3–1 mot Gefle IF på hemmaplan.

Mubaarak Nuh, mittfältare, Örgryte IS
Blev inbytt i den 56 minuten i matchen mot Gefle.

August Karlin, mittfältare, Jönköpings Södra IF
Spelade hela matchen mot IK Brage. Mittfältaren blev målskytt i matchen som Jönköpings Södra vann med 4–1.

Ettan södra

Viktor Andersson, målvakt, Lunds BK
Höll nollan i bortamatchen mot Ängelholm. Lunds BK vann med 2–0 och fortsätter att husera i toppen av Ettan södra.

Abdramane Djitteye, anfallare, Lunds BK
Spelade hela matchen och gjorde 2–0-målet i matchen mot Ängelholm.

André Alvarez Perez, försvarare, BK Olympic
Spelade hela matchen när BK Olympic spelade 1–1 mot Torns IF på bortaplan.

Matej Chalus, försvarare, FC Groningen
Blev inbytt i den 64 minuten när FC Groningen förlorade med 5–0 på hemmaplan mot Sparta Rotterdam.

SUPERLIGAEN, DANMARK

Felix Beijmo, försvarare, AGF Århus
Århus möter FC Randers på bortaplan under tisdagskvällen.

Superliga, Slovakien

Malik Abubakari, anfallare, Slovan Bratislava
Spelade hela matchen när Slovan Bratislava förlorade hemmamatchen mot ZP Sport Podbrezova.Trots förlusten blev Malik Abubakari ligamästare i Slovakien när Slovan Bratislava tog hem lagets femte raka ligatitel.