Landslagsman klar för Malmö FF

Publicerad 11 juli 2002

Två duktiga 16-årigar har skrivit på för Malmö FF. Christopher Birgersson från Sölvesborgs GIF och Daniel Nilsson från IFK Åmål blev idag klara. Båda börjar på fotbollsgymnasiet på Borgarskolan till hösten.

Malmö FF har haft ögonen på Christopher Birgersson under flera år och den första kontakten med honom togs i höstas. Han tränar för närvarande med Sölvesborgs GIF:s A-lag i division 3 och har även gjort ett inhopp. Christopher är innerback och har spelat fem landskamper. Nu går flyttlasset till Malmö och till hösten börjar han på fotbollsgymnasiet
på Borgarskolan.

Christopher:
”Jag vill fortsätta att utvecklas som fotbollspelare och samtidigt få en rejäl utbildning. Malmö FF erbjuder mig en perfekt lösning. Det skall bli spännande att flytta till Malmö samtidigt som det är nära hem till mina föräldrar. Naturligtvis är mitt långsiktiga mål att spela A-lagsfotboll med Malmö FF samt fortsätta spela i Svenska landslaget.”

Christophers favoritspelare och förebild är landslagsmannen och Juventusaktuella Fabio Canavaro.

Även 16-årige Daniel Nilsson blev idag klar för Malmö FF.
Daniel Nilsson är en duktig yttermittfältare som spelat distriktsfotboll för Dalsland.

Sven Sjunnesson, Malmö FF:
”Malmö FF kom i kontakt med Daniel första gången på elitpojklägret i fjol och han tog sedan själv kontakt med Malmö FF om att få komma ner och visa upp sig ytterligare. Han är beredd att komma ner och satsa helhjärtat på Malmö FF. Daniel är en vänsterfotad yttermittfältare med bra egenskaper och rätt attityd.”