Landskrona BoIS – Malmö FF 3–1

Publicerad 25 augusti 2016 i Matches

MFF åkte ur cupen efter svag bortainsats mot Landskrona BoIS.

Derbyt på Landskrona IP fick en händelserik inledning när Alexander Tkacz sköt in 1-0 till hemmalaget efter ett fint anfall efter bara fyra minuters spel. Tio minuter senare utökade man ledningen till 2-0 genom Jonathan Levi. Fullt logiskt eftersom hemmalagets organisation och skärpa var ett par snäpp över den nykomponerade MFF-elvan.

Första MFF-chansen kom halvvägs in i halvleken när Kjartansson slog till på Tinnerholms inlägg. Skottet blev löst och målvakten räddade. Efterhand började det också synas att två divisioner skiljer lagen åt i seriesystemet. MFF bet sig fast ordentligt på Landskronas planhalva och kunde skapa en del halvchanser innan halvtid.

Andra halvlek inleddes med den dittills farligaste MFF-chansen när Berget prickade ribban med ett fint skott. Även Tobias Sana levererade ett giftigt skott innan Landskronas 3-0 dök upp som en blixt från klar himmel. MFF fick till sist en reducering i den 79:e minuten när Berget var sist på bollen i en rörig situation i straffområdet. Dessvärre var det bara kosmetika på slutresultatet 1-3 som betydde att MFF åkte ur Svenska cupen.

Allan Kuhn efter matchen
Det är ganska enkelt. Vi förlorar rättvist idag. Vi fick precis den början på matchen vi inte skulle ha. Det blev uppförsbacke för oss och extra motivation för Landskrona. Det är en dag där vi måste vara starka som ledare och spelare. Vi kommer att få mycket förtjänt kritik för det här.

Landskrona BoIS: Tkacz (4’), Levi (14’), Pärsson (58’)
Malmö FF: Berget (79’)

Landskrona BoIS: Tkacz (43’), Pärsson (62’)
Malmö FF: Bengtsson (28’), Rakip (74’)