Landets bästa ungdomsakademi – för tredje året i rad

Publicerad 08 januari 2021 i Nyheter,Ungdom

Malmö FF har landets bästa ungdomsakademi, för tredje året i rad. När Unicoach utvärderat 31 klubbar och deras akademier får MFF:s ungdomsverksamhet högst betyg i landet.

Varje år genomförs en certifiering av svenska klubbars akademier för att kvalitetssäkra arbetet med spelarutbildning, ledarutbildning och för att ta reda på vilka områden som kan utvecklas. Samtliga deltagande 31 akademier inom Unicoach har fått sina verksamheter certifierade av Svensk Elitfotboll.

Precis som 2018 och 2019 toppar Malmö FF årets certifiering, följt av AIK och IFK Göteborg. På 5 195 poäng toppar Malmö FF listan cirka 1700 poäng före tvåan AIK.

– Vi är både glada och stolta över att fortsatt ha den bästa ungdomsakademin i Sverige. Framförallt är det väldigt roligt att få ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete ger resultat. Vi ser en klar dominans i antalet fostrade elitspelare runt om i Sverige och Europa vilket visar att vi är väldigt duktiga på att utbilda fotbollsspelare och ledare. Samtidigt har vi aldrig slagit oss till ro utan är hela tiden nyfikna och villiga att utveckla vår verksamhet ytterligare, säger Per Ågren, sportchef MFF ungdom.

2020 sattes både klubbar och ligor på prov när pandemin förändrade säsongen och arbetssättet fick vara än mer flexibelt än vanligt. Utöver det så har de centrala kraven från Svensk Elitfotboll också skärpts inför certifieringsbesöket. Men Per Ågren betonar vikten av att inte se på certifieringen som en tävling utan snarare ett verktyg.

– Det viktigaste med det här är att vi får ett mått på vår egen verksamhet och en referenspunkt på vad vi ska försöka förbättra till kommande säsong.

Här hittar du hela listan och mer information gällande certifieringen.

huvudpartners

officiella partners