Lagkaptenen om 2020: ”Överträffade förväntningarna”

Publicerad 03 februari 2021 i Dam,Nyheter

Lagkamraterna fick säga sitt. Då röstades Cornelia Lindgren fram som ny lagkapten i Malmö FF:s återstartade damlag. Ett förtroende hon förvaltade väl under säsongen 2020.

– Det har varit en härlig säsong och ett proffsigt mottagande från första dagen.

Om Cornelia Lindgren

Position: Mittfältare
Tröjnummer: 7
Ålder: 28
Tidigare klubbar: Dösjöbro IF

Cornelia Lindgren om

Första dagen i MFF:
Det var en väldigt speciell dag. Där och då förstod man inte hur stort det var och vilken uppmärksamhet vi skulle få. Samtidigt insåg man att det var på riktigt, det här är en professionell förening som verkligen vill detta. Jag upplevde det som ett proffsigt mottagande som överträffade de förväntningar och förhoppningar vi hade.

Första matchen i MFF:
Det var jättekul. Det var en speciell känsla och inget man hade väntat sig. Jag menar, över 400 personer till Kristianstad en kall dag i januari, det var en rolig upplevelse.

Coronaviruset:
Det var förstås lite smått frustrerande, men för oss handlade det om att hålla fokus på det man kunde påverka. Det fanns viktigare saker i världen än att spela tävlingsmatcher, det får man inte glömma.

”Över 400 personer till Kristianstad en kall dag i januari, det var en rolig upplevelse.”

— Cornelia Lindgren

Första matchen i himmelsblått:
Det skapade en extra nerv, lite mer nervositet och en känsla av att ”nu är det på riktigt”. Även om det bara är en träningsmatch kände nog alla sig mer peppade när vi fick bära våra riktiga färger.

Säsongen som helhet:
Jag tycker vi lyckades hålla fokus i varje match och har mött våra motståndare med respekt. Istället för resultatet har vi fokuserat på vår prestation och egna målsättningar.

Bortamatchen mot Gislöv:
Jag minns att det var en extra nerv i den matchen och vi fick inte riktigt till vårt spel. Men vi kände en stor glädje och det var skönt att leva upp till de högt ställda förväntningarna som fanns på oss. Det blev en fantastisk avslutning på en historisk säsong.

Att kombinera läraryrket med Malmö FF:
De tycker det häftigt och roligt att jag spelar i Malmö FF, oavsett division. Bär man klubbmärket, då är man bra. Mitt fotbollsspelande har fått en helt annan uppmärksamhet och det var inte något jag kunde föreställa mig innan.

Första året som MFF-spelare:
Allt är svårt att ta in. Det har varit så mycket som har hänt hela tiden som man inte väntat sig, i positiv bemärkelse. Jag tror att när man landat i det här kan man se tillbaka på denna säsong som en rolig upplevelse och början på en lång och spännande resa.

Texten publiceras även i Malmö FF:s årsbok för 2020.

Bildspel

Cornelia lindgren

huvudpartners

officiella partners