Laget mot Väsby

Publicerad 17 maj 2006

Sören Åkeby släpper startelvan som matchas mot Väsby United i Svenska Cupens tredje omgång.

Truppen mot Väsby United:

Mattias Asper

Ulrich Vinzents, Jon Jönsson, Raoul Kouakou, Hasse Mattisson

Behrang Safari, Joakim Nilsson, Yksel Osmanovski, Emil Hallfreðsson

Jesper Bech, Edward Ofere

Ersättare: Glenn Holgersson, Marcus Pode, Rawez Lawan, Labinot Harbuzi, Kenneth Mattsson.

Skadade/vilande: Christian Järdler, Niklas Skoog, Jonas Sandqvist, Anders Andersson, Afono Alves, Jari Litmanen, Olof Persson.
”Spelförbud”: Daniel Andersson.

Mellan den högintensiva allsvenska vårspurten och tio dagars semester står för MFF-spelarna match i tredje omgången av Svenska Cupen. Motståndare uppländska Väsby United, nybildad klubbeteckning efter sammanslagning av Väsby IF IK och Café Opera United ifjol. För närvarande parkerar Väsby på en elfteplats i Superettan med en seger, två oavgjorda och två förluster samt snåla målskillnaden 3-4 – så här långt.

– Väsby blir ett tufft motstånd för oss, ett lag med bra försvarsspel, men får vi igång vårt spel och har samma attityd som vi brukar så har vi en jättechans att vinna matchen, säger Sören Åkeby, som är nöjd med läget ”efter omständigheterna”, det vill säga med söndagens förlust mot IFK Göteborg ännu i färskt minne.

Skadeläget är oförändrat, med temporärt tillskott av Olof Persson med ont i ryggen. Jari Litmanen vilar, lite öm i kroppen, det torde också var ett slag sedan han gick fyra 90-minuters-matcher på tio dagar. Daniel Andersson får däremot inte spela – enligt FIFA:s regler för spelare som ska delta i VM. Dessbättre synes någon form av dispens vara utverkad för ett par grabbar i en annan aktuell cupmatch – på Stade de France ikväll… nåja.

I elva och på bänk sammanlagt en god andel unga spelare, och det går nog att spekulera i en del inhopp.
– En del unga får chansen imorgon. De har kvaliteten, en del av dem har också spelat flera matcher i allsvenskan, säger Sören Åkeby.

Som vanligt i cupmatch mot på pappret sämre motstånd kommer den frammanade tändningen och inställningen att bli viktig; Sören är inte orolig.
– Alla spelare har visat väldigt fin attityd hela våren – vi kommer att fortsätta jobba på.

Avspark på Vilundavallen: 19:00.

/Tobias Christoffersson