Laget mot Umeå FC – Hollandsrapport 6

Publicerad 17 mars 2006

Startelva och bänk till lördagens match mot Umeå, samt några kommentarer från Alf Westerberg.

Startuppställning
Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Olof Persson, Raoul Kouakou, Christian Järdler

Marcus Pode, Yksel Osmanovski

Jari Litmanen

Afonso Alves, Niklas Skoog, Emil Hallfredsson

Avbytare
Mattias Asper, Glenn Holgersson, Samuel Barlay, Behrang Safari, Jesper Bech, Edward Ofere

Dags för andra matchen nere i Holland. Sören har sagt att man skall spela med bästa laget för dagen.

Inför matchen en kort pratstund med Alf Westerberg, på väg in i ett möte med laget. Ett vad det låter viktigt möte.
– Vi ska gå igenom en del resonemang och ha en diskussion om målsättningar inför säsongen, säger Alf.

OK. Laget har idag fredag kört ett träningspass som startade klockan elva med lite snabba-fötter- och koordinationsövningar följt av en passningsövning.
– Sedan gnuggade vi försvarsspel, lite matchförberedande, med backlinjen och mittfältet som fick spela sju mot nio. Också blev det lite fasta situationer.

Har ni kört mycket fasta situationer i veckan? Några spelare som är framträdande?
– Det har blivit några ordentliga duvningar. Jari Litmanen är en stor tillgång, men även Emil Hallfreðsson och så Niklas Skoog. Andra spelare också förstås, lite beroende på situationen.

Med balansduon Andersson borta blir mittfältet också bestyckat med företrädesvis offensiva spelare; kan det bli så att rollerna mellan balans och playmaking blir mer flytande imorgon?
– Jae… Yksel är så pass erfaren, han gjorde det bra i balansrollen i tisdags – och Jari Litmanens erfarenhet gör ju honom väldigt effektiv i det han gör. Jari höll sig väldigt central i banan i tisdags, vilket gjorde att de andra två kunde trycka på bra i djupled.

Lördagens sparringpartner Umeå FC borde bjuda ett annorlunda motstånd än den Feyenoordupplaga som 2-0-besegrades tidigare i veckan?
– Utan att veta alltför mycket om dem, så tror jag vi kan förvänta oss ett stabilt lag med kanske mer kraft än finess. Men de kommer nog att kämpa för att göra en bra insats mot oss.

Vad vill ni se från laget i morgondagens match?
– Ja, egentligen förstärkta bilder från förra matchen, att vi tar ytterligare steg på samma väg, för det såg bra ut. Bra passningsspel och bra djupledsspel. Samtidigt lägger vi stor tonvikt vid försvarsspelet, som är grunden för allt spel – vi ska inte bli så lätt straffade som i några av de tidigare matcherna.

Laget åkte iväg nedtränat och trögt för att slipa fint och få fart. Efter en arbetsvecka i Holland, har ben och huvuden blivit piggare?
– Ja, man börjar se skillnad – men det tar sin tid att komma upp i form riktigt. Sedan sliter det lite att gå över till naturgräs, som är tyngre. Det känns i benen. Men totalt sett ser det piggare ut.

Låter bra. De som inte spelar match imorgon kör ett träningspass på förmiddagen, och på söndag blir det ett tidigt löppass – sedan bär det av iväg hem igen. Och då är det två veckor kvar till premiären.

/Tobias Christoffersson