Laget mot Sporting Lissabon

Publicerad 24 september 2003

MFF väljer att möta bollskickliga Sporting med en 4-5-1-uppställning med Niklas Skoog ensam på topp.

Startelvan:
Mattias Asper – Matias Concha, Jon-Inge Höiland Olof Persson, Joseph Elanga – Peter Ijeh, Hasse Mattisson, Thomas Olsson, Louay Chanko, Andreas Yngvesson – Niklas Skoog.

På bänken sju spelare, vilket minus skadade Daniel Majstorovic och Jörgen Ohlsson och lärlingarna är lika med alla övriga i A-truppen: Lee Baxter, Kristian Bergström, Erik Johansson, Jon Jönsson, Markus Rosenberg, Jussi Nuorela och Tobias Grahn.

– Tanken med uppställningen är att mtacha Sportings spelskickliga lag med tre man centralt på mitten och minska risken för att vi går bort oss. Vi spelade så här i träningsmatchen mot Real Sociedad och det är egentligen ingen större skillnad. Spelarna har samma arbetsuppgifter som vanligt, säger Bosse Nilsson.

På mittfältets kanter Peter Ijeh och Andreas Yngvesson, två spelare med vilka det förstås snabbt kan bli så att MFF spelar 4-3-3 om det är läge.

MFF har genomfört ett träningspass på arenan igår kväll, och dessvärre är inte planen i bästa skick. Gräsmattan är nyanlagd och har bara använts de tre senaste matcherna.

I övrigt rapporteras stämningen god. De skavanker som Peter Ijeh, Matias Concha och Thomas Olsson fick i djurgårdsmatchen är läkta och alla är redo att gå för fullt.

Tobias Christoffersson