Laget mot Rostock

Publicerad 18 januari 2002

Inför Rostock

Idel skador och skavanker i den trupp som fredag 0600 styr kosan mot Rostock. Genrep för Hansa, säsongspremiär för MFF. Tufft.

Peter Sörensen borta tills vidare, Peter Ijeh tillbaka i träning nästa vecka, Mats Lilienberg drabbad av maginfluensa, Matias Concha med kinkande ljumskar, Hans Mattisson med skadekänning i vaden, Andreas Yngvesson problem med baksidan av låret, Erik Johansson kanske mogen för ett inhopp.

– Det är Hansa Rostocks genrep inför bundesligans vårsstart och vår första match, dessutom alla skador och skavanker. Det blir tufft, säger assisterande tränare Anders Palmér kvällen innan avfärden och fortsätter: – Det här blir ingen match vi drar några stora växlar av, men det ska bli intressant att testa killarna mot kvalificerat motstånd. Vi ligger längre fram i det defensiva spelet, så skulle det se bra ut försvarsmässigt är det positivt. Och det är verkligen roligt att så många reser över för att se matchen.

Men tysklandstrippen är inte bara en första träningsmatch, det är också ett fint tillfälle att svetsa samman A-truppen socialt. Därför följer även de flesta skadedrabbade med imorgon, plus lärlingarna Billy Berntsson, Dan Ingvarsson och Fredrik Hansson samt provtränande Ivan Milosevic och Jussi Nuorela. Den senare kan räkna med att få spela. MFF genomför ett träningspass på matcharnean Ostseestadion fredag eftermiddag, och kanske att hemsidan kan presentera årets första MFF-elva framåt kvällen.

Laget mot Rostock

Då var den ett faktum, Tom Prahls och årets första MFF-uppställning inför lördagens match mot Hansa Rostock.

– Vi gjorde ett lättare träningspass vid arenan i eftermiddags, och nu har vi en genomgång på hotellet, hälsar Anders Palmér vid sjutiden, och presenterar i nästa andetag följande startelva att ta sig an Hansa Rostock imorgon (avspark 14:00):

Driss El Asmar/Lee Baxter – Robert Kjellin, Daniel Majstorovic, Jussi Nuorela, Jeppe Vestergaard – Jon Jönsson, Jörgen Ohlsson, Brian Steen Nielsen, Mikael Roth – Markus Rosenberg, Niklas Skoog.

Ersättare: Erik Johansson, Kenneth Gustavsson, Gudmundur Mete, Billy Berntsson, Dan Ingvarsson.

– Vi har ju lite vakanser… och har fått stuva om en del, säger Anders Palmér och syftar främst på yttermittfältplatserna. – Men det ska bli intressant att prova. Vad gäller målvakterna spelar de varsin halvlek.

Joseph Elanga kom först under dagen hem från Afrika och är alltså inte med i Rostock.