Laget mot Öster

Publicerad 27 februari 2007

Med två träningsmatcher i veckan framöver aviserar Sören Åkeby fler byten och större spelaromsättning med början mot Öster onsdag eftermiddag. I startelvan bildar Jimmy Dixon och Daniel Theorin för första gången mittlås, medan Marcus Pode igen får en ny position.

Malmö FF – Östers IF Onsdag 28 februari 15:00 Heleneholms IP

Startelva:

Håkan Svensson

Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Daniel Theorin, Christian Järdler

Marcus Pode, Daniel Andersson, Yksel Osmanovski

Ola Toivonen

Junior, Niklas Skoog

Bänk: Jonas Sandqvist, Behrang Safari, Anders Andersson, Jonatan Johansson, Joakim Nilsson, Daniel Sliper
Skadelista: Jon Inge Höiland, Johan Andersson, Anes Mravac, Labinot Harbuzi.
Sjuk: Philip Milenkovic.

Så går MFF-försäsongen in i en ny rytm med lite tätare mellan matcherna innan avfärden till lägret på Cypern: match onsdag-lördag-onsdag mot i tur och ordning Öster, Nordsjälland och Örgryte.
– Det innebär inga förändringar i träningsupplägget, men vi kommer att gå runt på fler spelare nu. Jag planerar flera byten, även om inga är förutbestämda, säger Sören Åkeby inför årets fjärde träningsmatch, mot ex-allsvenska Öster.

Fokus är inställt på samma punkt som tidigare: defensiven och ett stabilt försvarsspel.
Fast, fick du se det mot Herfölge i lördags (0-1)?
– Nja, det var väl lite si och så, även om de inte skapade målchanser genom hela matchen. Men vi var också lite trötta efter vår hårda träning, vilket bidrog till att det såg lite sådär ut…

Tre matcher, tre positioner – blir det för Marcus Pode i och med onsdagens startelva. Högerforward mot stadslaget, släpande anfallare mot Herfölge och nu mot Öster en tredjedel av 4-3-1-2-uppställningens centrala mittfält. I backlinjen matchas nyförvärven Jimmy Dixon och Daniel Theorin för första gången tillsammans, medan Junior och Niklas Skoog med Ola Toivonen bakom sig startar tillsammans liksom mot Köge.

Från skadefronten kommer ett glädjande besked: Guillermo Molins är tillbaka i full bollträning med laget.
Men hur är läget med Labinot Harbuzi?
– Labinot har haft knäproblem från och till och har inte kunnat träna fullt ut. Men det ser bättre och bättre ut för honom, och när han väl kan tränar fullt ut kommer jagatt prova honom också, säger Sören Åkeby.

Till slut den obligatoriska väderprognosen, som den här gången rentav uppmuntrar till ett besök på Heleneholm onsdag eftermiddag. Eller vad sägs om uppehåll, sydvästvind och sex till åtta grader? Låter som en krokus i knapphålet – det vill säga alldeles för bra för att vara sant.

/Tobias Christoffersson