Laget mot Örgryte

Publicerad 06 mars 2007

Sören Åkeby testar Anders Andersson som mittback och förklarar varför – och kanske blir det Jonnie Fedel i mål, då Håkan Svensson är sjuk och Jonas Sandqvist skadad.

Malmö FF – Örgryte IS onsdag 7 mars 15:00 Heleneholms IP

Startelva:

Jonnie Fedel/Håkan Svensson

Ulrich Vinzents, Daniel Theorin, Anders Andersson, Christian Järdler

Joakim Nilsson, Daniel Andersson, Yksel Osmanovski

Ola Toivonen

Junior, Niklas Skoog

Bänk: Jonnie Fedel/oklart(mv), Behrang Safari, Marcus Pode, Raoul Kouakou, Edward Ofere.
Skadelista: Jon Inge Höiland, Johan Andersson, Anes Mravac, Labinot Harbuzi, Jonatan Johansson, Jimmy Dixon, Jonas Sandqvist.
Sjuka: Philip Milenkovic, Håkan Svensson(ev).

En lite rörig listning av laget, onekligen. Håkan Svensson ligger sjuk idag tisdag, frågetecken för hans medverkan imorgon. Är han inte på benen blir det självaste Jonnie Fedel som får ta på sig handskarna och göra sin 583:e match för Malmö FF! Jonas Sandqvist besväras ännu av en lårbaksida, och av samma anledning kan inte heller Jimmy Dixon vara med. Jonatan Johanssons stukade fot är fortfarande lite svullen, varför han vilar i denna träningsmatch. Glädjande är däremot att Anes Mravacs väg tillbaka från sin knäskada löper rak: han är snart i full träning med laget igen.

Det stora utropstecknet i laget är förstås Anders Andersson som mittback.
– Anders har rutinen, han har blicken för spelet och med honom där bak hoppas och tror vi på en ny dimension i passningsspelet – och även om han inte är så lång är han inte allts så dålig på huvudet, säger Sören Åkeby om uttagningen.
Man skulle kunna tolka testet som att du inte är fullt nöjd med vad du fått se totalt från dina mittbacksalternativ så här långt?
– Nej, så är det inte alls. Men vi måste säkra upp också och ha alternativ ifall vi drabbas av skador. Samtidigt har det att göra med hur vi matchar spelarna nu, vi vill inte slita ut dem. Gabriel till exempel spelade hela den senaste matchen och får vila helt nu.
Efter ett 25 minuters inhopp mot Nordsjälland tar nu Joakim Nilsson plats i mittfältstrion från start, medan Niklas Skoog är tillbaka bredvid Junior i anfallet efter en matchs vila

Matchen mot Nordsjälland i lördags blev en framgång, och efter den uttryckte Sören sin förvåning över hur bra det såg ut mot kvalificerat motstånd som ligger en månad före i träningen.
– Vi gjorde en bra match spelmässigt, och generellt gjorde spelarna en jätteinsats. Vi låg bra i positionerna, vi var bra i både försvarsspel och anfallsspel. Trots att spelarna ännu är lite sega i både skalle och ben så klarade vi av att spela på en högre nivå.
En ny match i samma stil mot ÖIS imorgon?
– Det är det som är tjusningen med fotboll – man kan aldrig veta… Man kan ha en bra dag, men man kan också ha en mindre bra dag. Jag hoppas att vi kan jobba vidare på ett bra försvarsspel och bra djupledsspel, och varierat spel framåt.

Detta blir MFF:s sista match på skånsk mark på två och en halv vecka; nästa bär det iväg till Cypern för en veckas träningsläger med två matcher.

/Tobias Christoffersson