Laget mot Örebro

Publicerad 18 mars 2007

Junior och Jonatan är tillbaka tillsammans på topp, medan Anders Andersson och Jimmy Dixon blir mittbackskollegor.

Örebro SK – Malmö FF måndagen 19 mars 14:00 (svensk tid)

Startelva:

Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Anders Andersson, Behrang Safari

Joakim Nilsson, Daniel Andersson, Yksel Osmanovski

Ola Toivonen

Jonatan Johansson, Junior

Bänken: Håkan Svensson, Gabriel, Daniel Theorin, Marcus Pode, Edward Ofere.

Mellan ett förmiddagspass med nötning av anfallsspel och fasta situationer och eftermiddagens lättare löppass bibringar Anders Johansson måndagens laguppställning.
– Vi har inga förutbestämda byten den här gången, men en del av de spelare som vilat och haft små skavanker spelar kanske inte hela matchen, berättar Anders.

Några revanschkänslor att tala om efter förlustmatchen mot AGF?
– Vi gillar självklart inte att förlora, men vi gör ändå en OK match mot Århus. Vi släppte faktiskt inte till särskilt mycket bakåt, även om deras första mål kom på en försvarsmiss. I anfallsspelet är vi riktigt bra första 20 minuterna, men sedan blir vi stereotypa och står och slår för mycket långa bollar.

Vad är viktigt imorgon?
– Vi måste ha mer tålamod i vårt anfallsspel, så att vi bygger upp det efter de riktlinjer vi har arbetat med, och så är det viktigt att vi får igång djupledsspelet.

Skadeläget i truppen: Robin Nilsson har drabbats av en lättare bristning och lär inte vara i bollträning med laget närmsta veckan. Delvis i bollträning är däremot Anes Mravac igen. Jon Inge Höiland var igår med på en passningsövning med laget och körde därtill hård löpträning.

Under söndagskvällen ska laget ha ett längre möte där spelarna ska presentera en analys av matchen mot Århus, och där, framför allt, målsättningar ska formuleras, diskuteras och genomarbetas.

/Tobias Christoffersson