Laget mot Norrköping

Publicerad 25 augusti 2001

De dubbla landskamperna trycker ihop det allsvenska spelprogrammet lite, varför MFF redan på söndag eftermiddag (17.00) springer in på Idrottsparken i Norrköping med ambitionen att ta steget från sväng-gäng till häng-gäng.

Häng på toppen, alltså.
– Segern mot Örgryte var en stor lättnad för oss, säger Micke Andersson. Vi kom ifrån de nedre regionerna i tabellen, och kan börja tillåta oss att blicka uppåt.

Laget: Jonnie Fedel – Jimmy Tamandi, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Robert Kjellin – Erik Johansson, Brian Steen Nielsen, Jörgen Ohlsson – Peter Ijeh, Mats Lilienberg, Joseph Elanga.

Ersättare: Lee Baxter, Matias Concha, Markus Rosenberg, Hans Mattisson, Jon Jönsson.

Fortsatt 4-3-3
– Samma lag som efter bytena i förra matchen mot Örgryte, kommenterar Micke Andersson.
Det vill säga fortsatt satsning på 4-3-3, med Joseph Elanga som del av anfallet.
– Joseph Elanga kan efter hur matchen utvecklar sig ta steget ner på mittfältet, och varande den spelare han är kommer han att täcka uppp en del mittfältsytor hursomhelst, säger Micke Andersson. Vi har många offensivt skickliga spelare i uppställningen; Erik Johansson har den framskjutna mittfältsplatsen i utgångsläget,men det ska även finnas plats för Jörgen Ohlsson att stöta in i straffområdet.

Bjudning inställd
– Mot Norrköping är det viktigt att vi spelar ett stabilt försvarsspel och inte bjuder på något i första halvlek som vi gjorde mot Trelleborg, fortsätter Micke Andersson. Lyckas det har vi stora utsikter att få med oss fler poäng än en. Norrköping är ett spelskickligt lag som har för lite poäng i förhållande till kvaliteterna i sitt spel.
Skadeläget? Niklas Skoog tränade på lördagen, men är inte hundraprocentig och får därför vila. Mikael Roth har drabbats av akut ryggskott, varför Matias Concha tar hans plats på bänken.