Laget mot Nordsjälland

Publicerad 22 februari 2008

Två gånger Niklas i MFF:s startelva till lördagens bortamatch mot Nordsjälland: Skoog årsdebuterar i anfallet och Hansson bildar mittlås med Gabriel. Roland Nilsson ger en uppdatering av läget i truppen, och hemsidan guidar dig till Farum Park.

FC Nordsjälland – Malmö FF
Lördagen 23 februari 13.00, Farum Park Plan 7

Malmö FF:s startelva:

Dusan Melichárek

Ulrich Vinzents, Niklas Hansson, Gabriel, Behrang Safari

Daniel Andersson

Guillermo Molins, Ola Toivonen, Jeffrey Aubynn

Niklas Skoog, Jonatan Johansson

Bänken: Dejan Garaca(mv), Jimmy Dixon, Johan Andersson, Robin Nilsson, Agon Mehmeti, Jiloan Hamad, Anes Mravac.
Ej tillgängliga: Jonas Sandqvist, Babis Stefanidis, Christian Järdler, Joakim Nilsson, Edward Ofere, Labinot Harbuzi.

När MFF korsar sundet för årets tredje träningsmatch är det framför allt möjligheten till spel på naturgräs som lockar. För motståndet svarar danska ligasjuan FC Nordjälland med Marcus Pode i truppen. Den himmelsblå startelvan uppvisar – om inget oförutsett inträffar – betydligt fler likheter än skillnader med förra veckans mot TFF. Förändringar finns på tre punkter, varav två gånger Niklas. Niklas Hansson får förtroendet från start bredvid Gabriel, och Niklas Skoog gör årsdebut bredvid Jonatan Johansson i anfallet. Och så börjar provspelande Mjällby-målvakten Dusan Melichárek mellan stolparna.

På skadefronten är ”ej tillgänglig”-listan liksom tidigare betydligt längre än det egentliga skadeläget allvarligt. Jonas Sandqvist är fotskadad och Joakim Nilsson befinner sig fortfarande på vägen tillbaka från sin skada, men i övrigt rör det sig om känningar där ledningen väljer att ta det säkra före det osäkra.

Efter fredagsträningen gav Roland Nilsson besked om hur det ligger till med den omtalade ”gallringen” av truppen, som bedömts vara något för stor. De fyra man bort som varit intentionen ser ut att stanna vid två spelare som sannolikt kommer att lånas ut, och här handlar det om två gånger Daniel: Theorin och Sliper.
– Daniel Sliper har gjort klart för oss att han helst vill vara någonstans där han får spela, och det tycker vi är en klok inställning. Därför talar det mesta för en utlåning. Vad gäller Daniel Theorin har vi meddelat honom att han i dagsläget är vår femte mittback. Vad han väljer att göra är upp till honom, vill han stanna och fightas – fine.
Övriga lär bli med åtminstone till sommaruppehållet.

Veckans träningar har varit inriktade på högt försvarsspel, utveckling av anfallsspelet och olika uppspelsalternativ, och efter en bra inställning är det prov på att träningarna gett resultat Roland Nilsson vill se i lördagens match.

Så här tar du dig till Farum Park
Det är förhoppningsvis en hel del supportrar som har för avsikt att göra en exkursion till vårt västra grannland och se matchen. Här har vi försökt sy ihop en vägbeskrivning för såväl privatbilisten/samåkaren som den kollektivtrafikt spår- och därefter apostlahästburne.

Med tåg (och per promenad):
1) Öresundståget till Hovedbangården, Köpenhamn.
2) S-tåg A till Farum C (går var tionde minut).
3) Promenad på 1,7 km: gå norrut från stationen på Jernbanevej som efter rondellen blir Ryttergårdsvej. Följ vägen, sväng småningom in höger på Idraetsvaenget. Du är nu i Farum Park.

Med bil:
1) Kör över Bron, följ E 20 till Bröndby Strand, välj där E 47/E 55 mot Helsingör.
2) Vid korsningen i höjd med Herlev, tag vänster på väg 16 mot Hilleröd.
3) I höjd med Farum Bytorv sväng vänster upp på Paltholmvej mot Farum C.
4) Följ vägen, sväng vänster in på farum Gydevej.
5) Sväng sedan höger in på Ryttergårdsvej. Ta sedan av höger in på Idraetsvaenget. Du är nu i Farum Park.

Se dig om eller fråga efter plan 7 – eller följ strömmen av MFF:are på väg dit…

/Tobias Christoffersson