Laget mot Nordsjälland

Publicerad 07 juli 2006

Jonatan Johansson går in i MFF-anfallet från start bredvid Junior, Jon-Inge Höiland spelar höger yttermittfältare och Anders Andersson offensiv mittfältare. OBS! att matchen inte spelas i Farum utan i Frederikssund.

Laget som möter FC Nordsjälland, avspark Frederikssund Stadion lördag 15:00:

Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Olof Persson, Gabriel, Christian Järdler

Daniel Andersson, Jon-Inge Höiland, Behrang Safari, Anders Andersson

Junior, Jonatan Johansson

Bänken: Mattias Asper, Yksel Osmanovski, Raoul Kouakou, Jesper Bech, Marcus Pode, Emil Hallfredsson.

Skadade: Niklas Skoog, Hasse Mattisson, Jari Litmanen, Labinot Harbuzi.

Det börjar bli en trevlig vana det här att dagen innan match presentera ett intressant nyförvärv! Till lördagspasset innan matchen mot FCK anslöt Junior och hann göra en träning med laget. Och idag fredag stegade Jonatan Johansson direkt från Londonflyget in mitt i förmiddagsträningen. Liksom Junior förra veckan är han uttagen från start, till morgondagens träningsmatch mot FCN, N som i Nordsjälland.

Jonatan Johansson har hållit sin fysiska nivå uppe själv den senaste tiden och är i fullt speldugligt skick, men saknar färskvarorna matchtempo och dito skärpa – och med blott veckan kvar till allsvenska omstarten mot AIK vill Sören Åkeby ge honom så många matchminuter som möjligt
– Vi får se hur länge vi spelar honom. Men han var rätt klinisk när han avslutade, va?
Jonatan Johansson satte ett snyggt mål, hade ett avslut i ribban och hann visa ett par fina och vältajmade löpningar under träningens korta tvåmålsspel, och Åkeby låter nöjd med det första lilla intrycket av sin nye spelare. Som han ser som forward.
– Han är i första hand värvad som forward, och det är så han ser sig själv också.

För en styck såld Afonso har det blivit två styck nya anfallare av annorlunda karaktär – och det är naturligt att spekulera i förändringens betydelse för laget.
– De nya anfallarna är spelare som går mer rakt på mål och kompletterar laget som avslutare. Afonso har många fantastiska egenskaper, men han är svårmatchad – i 89:e minuten kan han slå in en frispark eller dra fem man… De två nya är nog lättare att coacha, funderar Åkeby.
Även om de bägge nyförvärven på topp ser ut att gå direkt in i laget poängterar MFF-tränaren att Marcus Pode ser fortsatt mycket bra ut, och att konkurrensen kommer att bli riktigt hård där framme när Niklas Skoog också är med och slåss om en plats.

Med nyförvärven och ett allt ljusare skadeläge – börjar det inte bli dags att ta tag i 4-3-3 igen? Sören Åkeby verkar tveka inför en ny omställning av spelmodellen.
– Det finns förutsättningar för att spela 4-3-3 nu. Men… Vi har blivit klart stabilare i vårt försvarsspel sedan vi gick över till 4-4-2 – och det är viktigt att spelarna är trygga.

Nu har Jon-Inge Höiland tränat med laget i en vecka. Åkeby konstaterar att han är användbar som mittback, ytterback och yttermittfältare – och det är på den sistnämnda – högra – platsen han är uttagen i morgondagens startelva.
– Han har ett jäkla bra huvudspel, pojken. När vi slår inlägg från den andra yttermittfältaren kommer han bra mot bortre stolpen – där kan vi nog överraska lite, säger Sören Åkeby.

Med Jari Litmanen ännu idogt tränande på planen bredvid – läkningen av hans blåsa inne i ögat går framåt och han kan köra allt hårdare – prövas Anders Andersson i den offensiva centrala mittfältsrollen.
– Han är en duktig fotbollsspelare som kan få bra kvalitet i både korta och långa bollar.

Matchen spelas på Fredrikssund Stadion
Lördagens träningsmatch spelas inte i Farum utan i orten Frederikssund, belägen cirka två mil väster om Farum.

/Tobias Christoffersson