Laget mot Herfölge

Publicerad 23 februari 2007

Marcus Pode får chansen som centralt släpande anfallare i helgens upplaga av 4-3-1-2-uppställningen, där Daniel Theorin är högerback och Edward Ofere bildar anfallspar med Jonatan Johansson.

Malmö FF – Herfölge BK
Lördag 24 februari 13:00 Heleneholms IP

Startelva:

Håkan Svensson

Daniel Theorin, Raoul Kouakou, Gabriel, Behrang Safari

Robin Nilsson, Daniel Andersson, Anders Andersson

Marcus Pode

Jonatan Johansson, Edward Ofere

Bänk: Jonas Sandqvist/Jonnie Fedel, Christian Järdler, Ola Toivonen, Joakim Persson, Mak Dzonlagic.
Skadelista: Jon Inge Höiland, Johan Andersson, Anes Mravac, Guillermo Molins.
Sjuka: Joakim Nilsson, Daniel Sliper, Philip Milenkovic.

– Vi utgår från att det blir match. Prognosen ser god ut, säger assisterande tränare Alf Westerberg inför lördagens träningsmatch mot danska Herfölge BK med anledning av de senaste dygnens hårda väder.

Definitivt beslut om matchen blir av tas lördag morgon, men som det ser ut nu kommer alltså matchen att spelas. Och det blir 4-3-1-2 igen.
– Det såg mycket positivt ut mot Köge förra veckan, om än inte fulländat än, förstås. Men 4-3-1-2 är ett bra sätt at spela med det material vi har til vårt förfogande, säger Alf Westerberg.

Fortfarande står defensiven i fokus på träningarna, som den gånga veckan varit mer individuellt inriktade än tidigare. Frekvensen är samma.
– Åtta pass i veckan med match vecka efter vecka, det är rätt tungt…

På bänken finns denna gång plats för landslagsmeriterade junioren Mak Dzonlagic. Han fyller upp för Philip Milenkovic, som dessvärre drabbats av körtelfeber och lär bli borta ett par veckor. Borta på grund av sjukdom är också Joakim Nilsson och Daniel Sliper, och kanske Jonas Sandqvist, som varit krasslig de senaste dagarna.

Ett byte är förutbestämt: Joakim Persson spelar andra halvlek. Annars gäller samma princip som förra matchen: alla spelar 90 minuter om de kan.
– Det är några som får chansen att visa upp sig i den här matchen, och vi hoppas att de tar den.

/Tobias Christoffersson