Laget mot HBK

Publicerad 28 juli 2001

Dags för dubbel revansch: för den svaga insatsen mot Sundsvall och för vårens bortaförlust mot HBK. Micke Andersson nominerar följande lag att ta sig an Halmstads BK på Stadion söndag 29 juli 17.00:

Jonnie Fedel – Olof Persson, Daniel Majstorovic, Peter Sörensen, Robert Kjellin – Hans Mattisson, Jörgen Ohlsson, Brian Steen Nielsen, Erik Johansson – Mats Lilienberg, Niklas Skoog.
Ersättare: Lee Baxter(mv), Joseph Elanga, Peter Ijeh, Markus Rosenberg, Jon Jönsson.

Olof högerback
Med Jimmy Tamandi, Mikael Roth och Matias Concha borta på grund av skada tar Olof Persson högerbacksplatsen samtidigt som Peter Sörensen fortsätter centralt.
– Matias Concha har haft oturen att dra på sig både öron- och lunginflammation i värmen och är borta en tio fjorton dar, säger Micke Andersson. Mikael Roth är igång igen om en vecka och Jimmy Tamandi ser bra ut igen, men fattas ännu något träningspass.

Elanga sliten
På mittfältet går Erik Johansson in på vänsterkanten när Jospeh Elanga får vila.
– Joseph känner sig sliten just nu och är lite ur form, vilket inte är så konstigt, säger Micke Andersson. Han har spelat alla vårens matcher och han tycker nog själv det är rätt skönt att börja på bänken. Jag tror samtidigt att vi kan dra lika stor nytta av Erik Johanssons teknik och vilja att utmana från vänsterkanten.

Efterlyses: stabilitet
Form och funderingar efter förlusten mot GIF Sundsvall?
– Vad vi saknar är stabiliteten från match till match, menar Micke Andersson. Vi varvar bra insatser med sämre. Som helhet tycker jag det ser bra ut, men vi har fått byta uppställning lite för mycket. Vår hittills bästa period tidigt i våras, då vi med ungefär samma laguppställning spelade stabilt, bröts på grund av det hårda matchprogrammet. Sedan dess har vi på grund av skador och processen att spela in nyförvärven ännu inte fått en riktigt samspelt elva.