Laget mot Häcken

Publicerad 05 maj 2001

Micke Andersson nominerar följande lag till morgondagens match mot BK Häcken, avspark på Rambergsvallen 17.00:

Lee Baxter – Jimmy Tamandi, Daniel Majstorovic, Olof Persson, Mikael Roth – Marcus Winquist, Jörgen Ohlsson, Peter Sörensen, Joseph Elanga – Zlatan Ibrahimovic, Mats Lilienberg.

Ersättare: Jonnie Fedel(mv), Peter Ijeh, Robert Kjellin, Kenneth Gustavsson, Gezim Osmani.

Tätt matchprogram
Ett par förändringar är att notera sedan första maj-matchen mot IFK Norrköping: Lee Baxter i mål, Marcus Winquist på högerkanten och Mats Lilienberg i anfallet från start.
– På målvaktssidan väljer vi att fortsätta hålla i gång både Jonnie och Lee, speciellt som spelprogrammet är så tätt nu, med tre matcher på en vecka, säger Micke Andersson. Detsamma gäller på anfallssidan – vi har tre fräscha forwards. Zlatan har vilat några matcher, nu är det Peter Iejhs tur, samtidigt som jag vill ge Mats Lilienberg chansen från start på bortaplan. Erik Johansson fick en smäll på ena knäet senast och är inte hundraprocentig, men han lär vara igång efter helgen.

Har motståndarna börjat lära sig MFFs spel?
IFK Norrköping hade uppenbarligen gjort sin läxa senast och försvarade sig bra mot de snabba spelomställningar som varit ljusblått signum så här långt.
– I min mening berodde det lika mycket på att vi inte kom upp i normal kapacitet, säger Micke Andersson. Norrköping försvarade sig bra, men hade heller inte mycket anfallsspel. Ett mål för oss – som vi faktiskt kunde fått redan efter 30 sekunder – hade säkert öppnat upp.

Micke fortsätter: – Vi hade spelat fem matcher mot allsvenskt motstånd och tagit fem segrar innan, någonstans tycker jag det är okej med en liten reaktion. bra att vi då också fortsätter ta poäng och fortsätter vara stabila.

Skadeläget i övrigt
Hans Mattisson har en bristning i vaden som inte riktigt velat ge med sig. Han tränar delvis, men lär vara borta ett slag till. Johan Pettersson och