Laget mot FCK

Publicerad 01 juli 2006

Junior spelar från start och Emil Hallfreðsson matchas som offensiv central mittfältare när MFF tar emot FC Köpenhamn söndag eftermiddag.

Laget som möter FC Köpenhamn, avspark Malmö Stadion 14:00:

Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Olof Persson, Gabriel, Christian Järdler

Daniel Andersson, Joakim Nilsson, Behrang Safari, Emil Hallfredsson

Junior, Marcus Pode

Bänken: Mattias Asper, Anders Andersson, Yksel Osmanovski, Raoul Kouakou, Jesper Bech.

Skadade: Niklas Skoog, Hasse Mattisson, Edward Ofere, Jari Litmanen.

Det finns förstås ingen anledning att vänta, ingen tid att förlora. På lördagens förmiddagsträning var MFF:s nye anfallare Junior med för fullt, och imorgon söndag spelar han från start i träningsmatchen mot FC Köpenhamn.
– Han har tränat hela tiden med OB, så det är klart att han är med direkt. Det är ju en spelare vi hoppas på, säger Sören Åkeby om uttagningen av den senaste förstärkningen till sin trupp (fler kommentarer i hemsidans nyhet om övergången).

Men MFF-tränaren kunde räkna in ytterligare ett nytillskott till sin 2006-trupp som också är en återkomst till klubben. Med på träningen var nämligen guldhjälten Jon-Inge Höiland, som dock inte är uttagen till söndagens match. Sedan han återvänt från Tyskland har han på grund av transferregelverket fått nöja sig med att jogga kring laget, men i och med månadsskiftet är han tillåten att träna ordentligt med laget.
– Jon-Inge Höiland kan spela mittback, ytterback eller yttermittfältare – vi får testa honom och se, men det kan vara bra för oss att han kan spela i flera positioner, säger Sören Åkeby.

Med i startelvan, nu som klar MFF:are, Gabriel, i mittlås med Olof Persson – men laget rymmer ytterligare några intressanta poster. Emil Hallfreðsson spelade forward mot OB senast, men testas nu som offensiv spets i mittfältsdiamanten. Samtidigt får Marcus Pode för första gången under Åkeby chansen i anfallet, där han ju fick sitt genombrott under förra sommaren.
– Jag vill se hur han ser ut i anfallet också, hur han spelar mot ett lag med tufft försvarsspel, som jag vet att danskarna kommer att ha.

På mittfältet gör Daniel Andersson comeback i dubbel bemärkelse, dels efter ”sommarjobbet” i VM, dels efter sina vårmatcher som mittback. Joakim Nilsson startar till höger och Behrang Safari till vänster, och i mål får Jonas Sandqvist en match från start. På bänken finns Anders Andersson och Yksel Osmanovski, bägge på väg tillbaka efter skador men ännu inte redo för 90 minuter.

Om 2-5 mot OB i tisdags uttrycker sig Sören Åkeby klart och koncist:
– Vi är bra i 60 minuter och pissdåliga i 30. Man får inte uppträda som vi gör under den första halvtimmen, men sedan gör vi 60 positiva minuter, då vi får igång vårt passningsspel – det är dem vi tar med oss.

Efter morgondagens match mot FCK väntar Nordsjälland borta nästa lördag, och en vecka senare AIK hemma när allsvenskan startar om.

/Tobias Christoffersson