Laget mot FC Nordsjälland

Publicerad 02 mars 2007

Anders och Daniel Andersson bildar med Yksel Osmanovski en respektingivande mittfältstrio i 4-3-1-2-uppställningen mot FC Nordsjälland, medan Edward Ofere får chansen bredvid Junior i anfallet. Sören Åkeby ser fram emot en öppnare match och är nöjd med hur den nya spelidén sjunker in hos hans adepter.

Malmö FF – FC Nordsjälland lördag 3 mars 13:00 Heleneholms IP

Startelva:

Jonas Sandqvist

Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel , Behrang Safari

Anders Andersson, Daniel Andersson, Yksel Osmanovski

Ola Toivonen

Edward Ofere, Junior

Bänk: Håkan Svensson, Daniel Theorin, Joakim Nilsson, Daniel Sliper, Robin Nilsson.
Skadelista: Jon Inge Höiland, Johan Andersson, Anes Mravac, Labinot Harbuzi, Jonatan Johansson, Raoul Kouakou.
Sjuk: Philip Milenkovic.

Dags för match igen i det för tillfället täta spelschemat, och dags för ett MFF under framväxt att ställas mot ett danskt topplag som ska vara i princip klart för seriepremiär – FC Nordsjälland lär bjuda på tuffaste försäsongsmotståndet hittills. När SAS-ligan startar om den 11 mars är det ett femteplacerat FC Nordsjälland med häng på medaljer och Royal League-plats inom räckhåll som går direkt in i hetluften mot Bröndby borta. Matchen mot MFF är danskarnas genrep.
– Nordsjälland är ett riktigt bra lag; spelskickliga med många duktiga unga spelare. Att möta dem i deras genrep blir en bra värdemätare för oss; nästan en lite för bra värdemätare… om vi kanske kan vara lite sega just nu, säger Sören Åkeby inför lördagens match.

MFF är för övrigt det tredje svenska laget som FCN möter under sin försäsong, tidigare har såväl Elfsborg som HIF besegrats (1-0 resp 3-0) med ”overbevisende spil”, för att citera klubbens hemsida. FC Nordsjälland är just tillbaka från en veckas träningsläger på fina planer i Turkiet, men får finna sig i att bita i konstgräset på Heleneholm i sitt genrep då spelbar naturgräsplan inte stått att uppbringa.

I aktuell MFF-elva är Jonas Sandqvist tillbaka i målet… förhoppningsvis; Jonas har lite känning i insidan av ena låret och ett litet frågetecken finns för hans medverkan. I backlinjen testas Gabriel bredvid Jimmy Dixon, medan Behrang Safari får ett nytt tillfälle att visa vad han går för som vänsterback. I 4-3-1-2-uppställningens mittfältstrio matchas för första gången Anders, Daniel och Yksel tillsammans vilket förstås ska bli spännande att se. På topp får Edward Ofere chansen istället för Jonatan Johansson, som stukade foten på torsdagens träning men bör vara tillbaka redan till onsdagens match mot Örgryte. Däremot har Raoul Kouakou lite ljumskproblem och har inte tränat de senaste dagarna.

Liksom inför tidigare träningsmatcher hoppas Sören få se bra försvarsspel och bra paassningsspel.
– Och att vi blir lite modigare på sista tredjedelen, att vi kommer fram med fler in i boxen. Men jag tror det blir en helt annan match än mot Öster. När de kröp tillbaka och försvarade sig med åtta man var det svårt för oss att komma igenom när vi inte riktigt fick fart på bollen. Mot Nordsjälland blir det en öppnare match, vilket jag tror är en fördel för oss.

Dagen innan årets femte träningsmatch är det en Sören Åkeby som är nöjd med hur den nya spelidén sjunker in hos hans spelare som kommenterar läget.
– Vi ledare kan slå fast att ”så här ska vi spela nu”, men vi måste självklart få gehör för våra tankar hos spelarna, det är tillsammans med dem vi jobbar fram en ny spelidé. Och nu tycker jag det börjar sätta sig lite mer; positioner, rörelser, hur vi agerar – spelarna säger att det känns bra.

Och det låter ju bra. Få se vad som kan synas på plan lördag eftermiddag.

/Tobias Christoffersson