Laget mot Falkenberg

Publicerad 27 mars 2007

Labinot Harbuzi är tillbaka och får chansen från start som tia i onsdagens träningsmatch mot Falkenbergs FF. Daniel Theorin och Raoul Kouakou bildar mittbackspar.

Malmö FF – Falkenbergs FF Rosengårds IP onsdagen 28 mars 15:00

Startelva:

Håkan Svensson

Ulrich Vinzents, Daniel Theorin, Raoul Kouakou, Behrang Safari

Joakim Nilsson, Anders Andersson, Yksel Osmanovski

Labinot Harbuzi

Edward Ofere, Junior

Bänk: Jonas Sandqvist, Christian Järdler, Jimmy Dixon, Gabriel, Anes Mravac, Agon Mehmeti.
Skadade i rehab: Niklas Skoog, Johan Andersson, Jon Inge Höiland, Robin Nilsson
På landslagsuppdrag: Jonatan Johansson, Daniel Andersson, Marcus Pode, Ola Toivonen, Guillermo Molins, Philip Milenkovic.

– Vi är en gnutta försiktiga med några spelare, så att vi inte råkar ut för några överbelastningsskador nu när vi är så nära starten – Jimmy Dixon är ett exempel. Samtidigt får några lite mer speltid, säger Alf Westerberg inför onsdagens träningsmatch mot Falkenberg.
På skadefronten är Anes Mravac tillbaka och tar plats på bänken, medan Robin Nilsson är på god väg. Övriga bedriver rehabträning i varierande grad.

Sedan i lördags har den landslagsfrånvarande duon blivit en kvartett, då Marcus Pode och Ola Toivonen anslutit U21. Nej förresten, en sextett, vid närmare eftertanke, då Guillermo Molins och Philip Milenkovic är i Slovakien med P19 – vilket ger J-lagsforwarden Agon Mehmeti plats på bänken.

Från start blir det då naturligt att matcha Edward Ofere tillsammans med Junior i anfallet – och på den ständigt intressanta nummer tio-platsen får Labinot Harbuzi chansen från start, tillbaka igen efter ännu en trasslig period av småskador.
– Labinot har både haft skadeproblem och problem att komma upp i tillräckligt bra fysisk status för att spela, men nu har han en period bakom sig då han har sett bra ut i träning. Vi ger honom chansen som tia, men han kan axla flera roller på mittfältet, säger Alf.

Tisdagens träning bestod av ett ganska kort spelpass med syfte att få upp tempo och fart på bollen – vilket är det som saknas mest med halvannan vecka kvar till den allsvenska premiären.
Vad vill ni mer se i matchen imorgon?
– Det är viktigt att vi inte tappar linjen i det vi gör. Vi vill se lika bra attityd som i lördags, då vi gjorde en bra insats; vi hade bra försvarsspel mot ett bra norskt lag i 90 minuter. Och så måste vi hitta ett bättre djupledsspel igen; vi tappade det lite på Cypern, även om det såg bättre ut mot Lyn – trots vinden.

Tobias Christoffersson