Laget mot Ängelholm

Publicerad 19 juni 2006

MFF varvar igång med en exkursion till Nordvästskåne, där Ängelholms FF väntar. Christian Järdler och Jon Jönsson spelar från start, och Anders Andersson är redo för ett inhopp.

Laget som möter Ängelholms FF på Ängelholms IP, avspark 19:00:

Mattias Asper

Glenn Holgersson, Jon Jönsson, Gabriel, Christian Järdler

Joakim Nilsson, Marcus Pode, Emil Hallfreðsson, Jari Litmanen

Edward Ofere, Behrang Safari

Bänken: Jonas Sandqvist, Raoul Kouakou, Anders Andersson, Rawez Lawan, Andreas Wihlborg.

Skadade: Olof Persson, Niklas Skoog, Hasse Mattisson, Yksel Osmanovski, Jesper Bech.

Ulrich Vinzents skulle ha spelat, men väntar på att vilket ögonblick som helst bli far och har därför lämnat återbud. Istället täcker Glenn Holgersson upp på högerbacken.
– Vi har lite småskavanker på några spelare som vi inte vill riskera i en sån här match, därför gör vi så här, säger Sören Åkeby.

MFF-tränaren ger provspelande brassen Gabriel en ny chans att visa upp sig som mittback, samtidigt som han åter kan räkna in Christian Järdler och Jon Jönsson i en A-elva, bägge tillbaka efter sina skador. Anders Andersson är också skadefri, men ännu inte fit för90 minuter och börjar därför på bänken.
– Han kommer att spela, en halvtimme kanske.

Vad vill du se i matchen idag?
– Vi trycker på ett par teman till den här matchen: få igång bolltempot och hitta bra kvalitet i passningsspelet, våga spela fotboll, säger Sören Åkeby.

Ängelholms FF, som är Christian Järdlers gamla klubb, ligger för närvarande på en sjätteplats i Division I södra. I spelartruppen ingår inte alldeles MFF-obekanta Niklas Gudmundsson och Jonas Axeldahl.

/Tobias Christoffersson